Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ποδόσφαιρο: Αυλαία στη δεύτερη φάση του Κυπελλου με αποκλεισμό για Αρη, Ξάνθη και Βέροια

Το Κύπελλο αποτελεί θεσμό των εκπλήξεων, οι οποίες δεν έλειψαν ούτε από το σημερινό πρόγραμμα της φάσης των 32. Στο σημαντικότερο αποτέλεσμα ο Ηρακλής Ψαχνών απέκλεισε τη Βέροια, η οποία ακολούθησε τη μοίρα και άλλων ομάδων της Σούπερλιγκ που γνώρισαν τον αποκλεισμό από ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Μία από αυτές ήταν ο Άρης που δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό Βόλου. Εκτός συνέχειας έμεινε και η Ξάνθη με «δράστη» του αποκλεισμού τον Ηρακλή. Αναλυτικά τα σημερινά παιχνίδια.
Αγχωμένη πρόκριση για Καλλονή
Η Καλλονή εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά το 2-2 απέναντι στον Πιερικό κι ενώ στον πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει 2-1. Η ομάδα της Λέσβου, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο παιχνίδι στο στάδιο «Κώστας Κεντέρης», προηγήθηκε 2-0. Η συνέχεια όμως δεν εξελίχθηκε ανάλογα για τους γηπεδούχους, αφού η ομάδα της Πιερίας με δύο γκολ του Μπρίτο ισοφάρισε, δημιουργώντας αναστάτωση στην Καλλονή που πάντως διαφύλαξε ως το τέλος το ευνοϊκό γι' αυτήν αποτέλεσμα.
Μεγάλη πρόκριση για Ηρακλή Ψαχνών
Ακόμα μια ομάδα της Σουπερλίγκα έμεινε εκτός συνέχειας κυπέλλου από ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ. Ο Ηρακλής Ψαχνών μπορεί να έχασε από τη Βέροια με 2-1, αλλά με τη νίκη 3-1 από το πρώτο ματς πήρε την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με γκολ του Μρντάκοβιτς. Όμως ο Ηρακλής ισοφάρισε με τον Νικολόπουλο. Στα τελευταία λεπτά η Βέροια πίεσε, έκανε το 2-1 με τον Καλτσά και στις καθυστερήσεις ο Σιόντης έχασε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, καθώς η κεφαλιά του πήγε στο δοκάρι.
Ο Αστέρας λύγισε τα Χανιά στο φινάλε
Στην Κρήτη τα Χανιά κατάφεραν να αντισταθούν για 80 λεπτά στον Αστέρα Τρίπολης. Τότε ο Ντε Μπλάσις άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες και με τη νίκη 1-0 πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σημείο κλειδί η αποβολή του Πάγκαλου των Χανίων στο 70ο λεπτό.
Σφράγισε την πρόκριση ο Παναιτωλικός
Στην επόμενη φάση του κυπέλλου προκρίθηκε και ο Παναιτωλικός με νίκη 1-0 επί της Κέρκυρας. Οι Αγρινιώτες κέρδισαν για δεύτερη φορά και πήραν εύκολη πρόκριση. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Μπελόν δύο λεπτά πριν το φινάλε του ματς.
Πέρασε ο ΟΦΗ
Ο ΟΦΗ πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Καλλιθέα, ωστόσο στο πρώτο παιχνίδι στο «Ελ Πάσο» είχε νικήσει με 1-0. Μάλιστα οι Κρητικοί προηγήθηκαν νωρίς νωρίς, μόλις στο 8ο λεπτό με τον Θανάση Παπάζογλου, κάτι που τους αποκοίμισε και η απόδοσή τους έπεσε κατακόρυφα. Η Καλλιθέα ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή.
Από την κόλαση στον παράδεισο ο Ηρακλής
Με ανατροπή της εις βάρος του κατάστασης ο Ηρακλής κατάφερε τελικά να βρεθεί στους «16». Ο «Γηραιός» πήγε στην Ξάνθη για να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 του πρώτου ματς, όμως μέσα σε τρία λεπτά ο Μάνταλο με δύο γκολ του έδωσε σκορ πρόκρισης στους Ακρίτες. Όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου μπόρεσε να ισοφαρίσει και να πάρει την πρόκριση.
Αποκλείστηκε ο Άρης
Δεν κατάφερε ο Άρης να ανατρέψει στο Κλεάνθης Βικελίδης την ήττα με 1-0 που είχε γνωρίσει στο πρώτο ματς από τον Ολυμπιακό Βόλου και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης. Οι κιτρινόμαυροι έμειναν στο 0-0 με τους Βολιώτες, σ’ ένα ματς με πολλά νεύρα. Αποτέλεσμα ήταν ο Άρης να τελειώσει το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Οικονομόπουλου.
«Πολυβόλο» ο Ατρόμητος
Πανηγυρική πρόκριση πήρε ο Ατρόμητος, που διέλυσε με 7-0 τον Φωστήρα στο Περιστέρι. Δυο γκολ πέτυχε ο Καραμάνος και από ένα ο Γεωργίου, ο Ιγκλέσιας, ο Ταυλαρίδης αλλά και ένα αυτογκολ πέτυχε ο Κάργας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου