Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλη κινητοποίηση μαθητών ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στο υπουργείο Παιδείας

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προχώρησαν οι μαθητές από ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της Αττικής που έχουν αναπτύξει πρωτοβουλίες συντονισμού και διεκδίκησης.
«Η δύναμή μας είναι στο συλλογικό αγώνα. Τάξη την τάξη, σχολείο το σχολείο συζητάμε όλοι μαζί για τα προβλήματα που έχουμε για να κάνουμε μάθημα. Παίρνουμε αποφάσεις συντονισμού με τα υπόλοιπα ΕΠΑΛ που είναι στην περιοχή μας», δήλωσαν οι μαθητές από 15 ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ του Λεκανοπεδίου σε κοινό τους κάλεσμα προς τους συμμαθητές τους. Το κάλεσμα υπογράφουν μαθητές από: 1ο ΕΠΑΛ - 4ο ΕΠΑΛ - 1η ΕΠΑΣ - 2η ΕΠΑΣ Σιβιτανιδείου, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Σμύρνης, 1ο ΕΠΑΛ Ιλίου, 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 3ο ΕΠΑΛ Ταύρου, 1ο ΕΠΑΛ Ελληνικού, 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών, 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, 1ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, 1η ΕΠΑΣ Αθηνών, 1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής. Αντίστοιχα, Συντονιστικό Αγώνα ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης συγκροτήθηκε τις προηγούμενες μέρες, εξέλεξε Γραμματεία και καθόρισε συγκεκριμένες δράσεις για το επόμενο διάστημα. Επίσης αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία στις 6 Νοέμβρη με το ΠΑΜΕ.
Τα αιτήματα πάλης είναι:
Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα. Να μην απολυθεί κανένας καθηγητής. Να καταργηθεί το έτος της μαθητείας ως τζάμπα εργασία για τους επιχειρηματίες. Χρηματοδότηση όλων των σχολείων. Όχι στα 30άρια τμήματα. Δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές. Ένα γεύμα στους μαθητές δωρεάν με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων. Έξω οι επιχειρήσεις από τα σχολεία. Ανεμπόδιστη είσοδο των σωματείων των εργαζομένων στα σχολεία για ενημέρωση των μαθητών ανά ειδικότητα. Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους.
Άμεσα αποφάσισαν να προχωρήσουν:
Στη δημιουργία Blog του Συντονιστικού και σχολικών εφημερίδων μέσα από τα οποία θα δίνεται η μάχη της ενημέρωσης. Συγκρότηση ανά σχολείο πολιτιστικών και αθλητικών ομάδων που θα δώσουν ζωή στο σχολείο. Καμπάνια δράσης με πρωτοβουλίες ανά σχολείο (προβολές ταινιών, εκδηλώσεις) για το τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών, που έχει προσλάβει ιδιαίτερα οξυμένες διαστάσεις στα ΕΠΑΛ. Συζητούν στα 15μελή και 5μελή των ΕΠΑΛ την απόφαση του Συντονιστικού και παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 6 του Νοέμβρη.
Στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των μαθητών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα καλεί σήμερα στη συγκέντρωση. Επίσης, η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί όσους εκπαιδευτικούς μπορούν και όσους είναι σε διαθεσιμότητα να πλαισιώσουν αγωνιστικά την κινητοποίηση των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου