Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Περιστέρι: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υγεία



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» με απόφασή του  συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υγεία, που διοργανώνει η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
στις 2 Νοεμβρίου 2013       
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες,
Να μην επιτρέψουμε το έγκλημα σε βάρος της υγείας των παιδιών μας, των γονιών μας και των οικογενειών μας.
Η κυβέρνηση με τις άγριες περικοπές στη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας μειώνει τα νοσηλευτικά κρεβάτια, αυξάνει τα ράντζα, μειώνει το προσωπικό, οδηγεί σε ελλείψεις ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.  Επιβάλλει νέα χαράτσια για εξετάσεις, το αίσχος των 25€ για νοσηλεία και πληρωμές για φάρμακα.
Προχωράνε ολοταχώς στο κλείσιμο και τη συγχώνευση τμημάτων και νοσοκομείων, μονάδων του ΙΚΑ, καταργούν νοσοκομειακά κρεβάτια αλλά και οργανικές θέσεις προσωπικού.
Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και τα πρόσφατα μέτρα με την κατάργηση 8  νοσοκομείων. Αλύπητα θυσιάζονται τόσο το δικαίωμα όλου του λαού για υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων – υγειονομικών προκειμένου να φουσκώσουν κι άλλο οι τσέπες των μεγαλο-κλινικαρχών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην περιοχή μας είναι το κλείσιμο του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» και η υποβάθμιση του «Αττικόν», καθώς και η υποβάθμιση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, στα οποία λείπουν πάνω από 40 γιατροί όλων των ειδικοτήτων όπως και στο κέντρο υγείας Περιστερίου. Μάλιστα η κυβέρνηση συζητά το οριστικό κλείσιμο των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ πανελλαδικά.
Σήμερα η εξέλιξη της επιστήμης και η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας δίνουν την δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες του λαού στην υγεία. Αρκεί να πιστέψουμε στη τεράστια δύναμη του συλλογικού αγώνα για να αποκρούσουμε την επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε., τρόικας, κεφαλαίου, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.
Ο πλούτος παράγεται από τους εργαζόμενους και σε αυτούς πρέπει να επιστρέψει.
Περιστεριώτες – Περιστεριώτισσες,
ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ.

  • Τώρα να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων και κλινικών!
  • Να σταματήσουν  τα χαράτσια που πληρώνουν οι ασθενείς.
  • Τώρα προσλήψεις. Σταθερή δουλειά, δουλειά για όλους.
  • Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία-Πρόνοια.
  • Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους άνεργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου