Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ιταλία: Διαδηλώσεις για το «δικαίωμα στη στέγη»

Με συνθήματα υπέρ του δικαιώματος στη στέγη διαδήλωσαν σήμερα Πέμπτη στη Ρώμη χιλιάδες Ιταλοί στη διάρκεια σχετικής κινητοποίησης.
«Ζητάμε σπίτια και ανθρώπινο εισόδημα. Στοπ στις εξώσεις» ανέφερε ένα από τα μεγαλύτερα πανό της σημερινής κινητοποίησης. Η διαδήλωση έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα έχει συναντήσεις με την Ένωση Ιταλικών Δήμων (Anci) για τον καθορισμό της μελλοντικής πολιτικής σχετικά με το πρόβλημα του υψηλού κόστους των ενοικίων και των εξώσεων που πλήττουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν στο μέγαρο της ιταλικής βουλής Μοντετσιτόριο και το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, στο κέντρο της Ρώμης. Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τις οδούς πρόσβασης στα μέγαρα. Μία ομάδα των διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει το ανθρώπινο τείχος που είχαν σχηματίσει οι αστυνομικοί και οι καραμπινιέροι. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και ο μέχρι τώρα απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για δύο τραυματίες, έναν αστυνομικό και έναν καραμπινιέρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου