Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Επιστρέφει την Τρίτη 29 Οκτώβρη η επί πληρωμή στάθμευση στην Αθήνα

Το απαράδεκτο μέτρο της «ελεγχόμενης στάθμευσης» επί πληρωμή, με το οποίο ο δημόσιος χώρος μετατρέπεται σε πεδίο εμπορευματοποίησης, επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας από την Τρίτη 29 Οκτώβρη.
Τον έλεγχο του μέτρου, δηλαδή το μοίρασμα των κλήσεων που είχε η Δημοτική Αστυνομία που καταργήθηκε, θα το κάνουν τώρα υπάλληλοι του Δήμου που ανήκουν στην νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινόχρηστου Χώρου. Αυτοί θα βεβαιώνουν τις κλήσεις, με τα τσουχτερά πρόστιμα, που αποτελούν σεβαστό έσοδο για τα ταμεία του Δήμου.
Η «ελεγχόμενη στάθμευση» εφαρμόζεται με πρόσχημα την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, αλλά στην πραγματικότητα στοχεύει στην αύξηση των εσόδων του Δήμου. Όχι μόνο από τα κουπόνια για το παρκάρισμα αλλά και από τα τσουχτερά πρόστιμα παραβίασης. Γι' αυτό, και με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών, η δημοτική αρχή έχει επεκτείνει το μέτρο και στις συνοικίες, ενώ κατάχρηση γίνεται και σε πολυσύχναστους δρόμους - «φιλέτα», γύρω από νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, πλατείες και εμπορικούς δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου