Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Σφοδρή κακοκαιρία στη Δ.Ευρώπη - τουλάχιστον τρεις νεκροί

Μία από τις χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων τουλάχιστον 25 χρόνων αντιμετωπίζει η Βρετανία.  Μία 17χρονη έχασε την ζωή της όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο σπίτι της στο Κέντ και αγνοείται ένας 14χρονος, για τον οποίο εικάζεται ότι παρασύρθηκε στην θάλασσα από τις ακτές του Σάσεξ, στα νότια της χώρας. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ακόμη νεκρό.
Η «καταιγίδα του Αγίου Θαδδαίου», όπως άτυπα την έχουν ονομάσει οι μετεωρολόγοι, έφερε σφοδρούς ανέμους που  έπνεαν με ταχύτητα τουλάχιστον 160 χλμ την ώρα ενώ υπάρχουν προειδοποιήσεις από την μετεωρολογική υπηρεσία για αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών. Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν κυρίως στις συγκοινωνίες αφού στο  αεροδρόμιο του Χίθροου ακυρώθηκαν 130 πτήσεις. Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν και στα αεροδρόμια του Γκάτουικ, του Στάνστεντ, του Λούτον, του Σάουθεντ. Εκτός λειτουργίας τέθηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο στη νότια Βρετανία. Εκπρόσωπος της εταιρίας σιδηροδρόμων δήλωσε ότι η λειτουργία του δικτύου θα αποκατασταθεί το νωρίτερο αύριο. Σε άλλες πόλεις, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά  έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όταν κλαδιά δένδρων έκοψαν καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν.
Η κακοκαιρία σαρώνει τη δυτική Ευρώπη και έχει στοιχίσει την ζωή ενός ακόμα ανθρώπου στο Άμστερνταμ από πτώση δέντρου λόγω των σφοδρών ανέμων. Τα οχηματαγωγά που εκτελούν το δρομολόγιο Καλέ (βόρεια Γαλλία) - Ντόβερ (νότια Βρετανία) παρέμειναν δεμένα ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης. Στη δυτική και βόρεια Γαλλία 75.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα όταν κόπηκαν καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου