Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ριζότο με Γαρίδες και Σαφράν

Ριζότο με Γαρίδες και Σαφράν

 

Από την Κλινική Διατροφολόγο: Μαρία Τουμπή

Υλικά 
  • 250 γραμ. κατεψυγμένες γαρίδες, μικρό μέγεθος
  • 1 ποτήρι ρύζι Αρμπόριο
  • Λίγο σαφράν σε κλωστές
  • 4 ποτήρια ζωμό λαχανικών
  • ένα ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδοΨιλοκομμένο σχινόπρασο για το γαρνίρισμα

Προετοιμασία

Τσιγαρίστε το κρεμμύδι για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι. Σβήστε με το κρασί και αφήστε για 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Με μια κουτάλα της σούπας, προσθέστε το ζωμό λαχανικών σε τακτά διαστήματα και ανακατέψτε συχνά. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το σαφράν. Προαιρετικά προσθέστε και 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα Grana Padano και ανακατέψτε.
Σερβίρετε ζεστό και συνοδεύεται ιδανικά με λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου