Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ



                                                   Το Δ.Σ. του ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ καλεί  την Τριτη 31 Μαρτιου 2015 στο αμφιθέατρο του σχολείου στις 7.μμ στις οδούς Ορυζομυλων και Ιασίου Αιγάλεω  την ΑΣΓΜΕ, τις ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ των δήμων Αιγάλεω, Περιστερίου, Ιλίου, Καματερού και Πετρούπολης και δια μέσου αυτών τα Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων καθώς επίσης το σωματείο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και  τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των παραπάνω δήμων με σκοπό να γνωστοποιήσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω και τα οποία απορρέουν από το ότι το συγκεκριμένο ΕΕΕΕΚ είναι το μοναδικό της περιοχής μας.                                                                                                                        
     Από το 2007 έχει ιδρυθεί στα χαρτιά το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου. Αν και έγιναν πολλές προσπάθειες για την πραγματοποίηση του, δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα . Μετά τις συγχωνεύσεις σχολείων ,πράγμα στο οποίο είμαστε και θα είμαστε πάντα αντίθετοι , βρέθηκε το 3ο ΔΗΜ. ΣΧ. Περιστερίου το οποίο με κάποιες ανακατασκευές προδιαγραφών Ειδικού Σχολείου ,θα μπορούσε να στεγάσει προσωρινά  το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου μέχρι να γίνει το σύγχρονο ΕΕΕΕΚ που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας. Από τον Ιανουάριο του 2014 έχει αρχίσει ένας αγώνας που δεν είχε μέχρι τώρα αποτέλεσμα .Οι αρμόδιοι φορείς δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας, Ο Δήμος Περιστερίου και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα ως όφειλαν.
    Αυτή τη στιγμή στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω φοιτούν 145 μαθητές εκ των οποίων το 85% είναι κάτοικοι Περιστερίου, Πετρούπολης ,Καματερού και Ιλίου .Το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει με μέγιστο όριο 90 μαθητές και μαθήτριες. Τα προβλήματα ασφάλειας των παιδιών είναι τεράστια με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να κλείνουν τα παιδιά τους σπίτι από φόβο .Οι  εκπαιδευτικοί έχουν μετατραπεί από παιδαγωγοί σε παιδοφυλακες .Υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί .ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
                                                 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
      Την άμεση ίδρυση του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου και την στελέχωση του με μόνιμο εκπαιδευτικό  προσωπικό.
      Την δημιουργία Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων σε κάθε δήμο.
      Την δημιουργία μόνιμου  φορέα μεταφοράς των μαθητών.
       Μόνιμο ειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό για όλα τα σχολεία.
       Την δημιουργία υποδομών επαγγελματικής κατάρτισης και θέσεων εργασίας για τα παιδιά μας μετά το πέρας του σχολικού τους βίου.
     Τελειώνοντας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην πολιτεία ότι εμείς και τα παιδιά μας είμαστε ισότιμοι Έλληνες πολίτες και διεκδικούμε τα αυτονόητα .Ζητάμε από όλους τους γονείς και τους εργαζόμενους την έμπρακτη  συμπαράσταση τους και την συνεισφορά τους στην οργάνωση του αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου