Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Γαλλία: Πρώτη δύναμη το κόμμα του Σαρκοζί στις νομαρχιακές εκλογές

Το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στον πρώτο γύρο των νομαρχιακών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στη Γαλλία.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στις 4.00 (ώρα Ελλάδας), 220 υποψήφιοι της δεξιάς, 56 της αριστεράς, 8 του Εθνικού Μετώπου και 6 που ανήκουν σε άλλα κόμματα εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο.
Το πρακτορείο «Reuters» φέρνει το Εθνικό Μέτωπο στη δεύτερη θέση, πίσω από το UMP.
Οι εκλογές πραγματοποιούνται σε κλίμα δυσκολιών ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, γεγονός που έχει δώσει νέα ώθηση, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, με τη σοσιαλδημοκρατία να «σπαράσσεται» από τη διαρκή δημιουργία νέων πολιτικών «κινήσεων» και το Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρί Λεπέν να εμφανίζεται σημαντικά ενισχυμένο.
«Παρών» στις διεργασίες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η καπιταλιστική οικονομία και της λαϊκής δυσαρέσκειας που γεννάει εμφανίζεται και το Αριστερό Μέτωπο (FG), το μόρφωμα στο οποίο συμμετέχει και το μεταλλαγμένο Γαλλικό ΚΚ.
Ο επικεφαλής Ζαν Λικ Μελανσόν έχει δηλώσει «διαθέσιμος για να ηγηθεί ενός σχήματος για τις προεδρικές εκλογές του 2017, που θα περιλαμβάνει πέρα από το Μέτωπο της Αριστεράς, οικολόγους, αλλά και τους λεγόμενους διαφωνούντες σοσιαλιστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου