Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις

Με συνοπτικές διαδικασίες, όπως προβλέπει η διαδικασία του «κατεπείγοντος» και με στόχο να εισπραχθούν από τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες τα αβάσταχτα χαράτσια που έχουν επιβληθεί στη «μνημονιακή περίοδο», ψηφίστηκε χτες στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με τις ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΧΑ. Το Ποτάμι ψήφισε «παρών».
Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς η διαδικασία του κατεπείγοντος προβλέπει μία και μόνη συνεδρίαση. 
Από το ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «είναι φανερό ότι το νομοσχέδιο δεν είναι κάτι καινούργιο, πατάει στην προηγούμενη ρύθμιση που είχε φέρει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με κάτι μικροαλλαγές. Δηλαδή περί "όνου σκιάς" η όλη υπόθεση. Εμείς είχαμε καταψηφίσει την προηγούμενη ρύθμιση γιατί είπαμε ότι όχι μόνο δεν ανακουφίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, αλλά αποσκοπεί στην αύξηση των εσόδων». Από την άποψη αυτή σημείωσε: «Εμείς δεν θα ψηφίσουμε. Τι μορφή θα πάρει η αρνητική μας ψήφος θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει στη διάρκεια της συζήτησης που θα αναπτυχθεί και επί της αρχής και στην Ολομέλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου