Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ο δήμος Περιστερίου γιόρτασε την ημέρα της γυναίκας με αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη


Εκδήλωση - αφιέρωμα στη γυναίκα - είδωλο Μελίνα Μερκούρη
Με ένα αφιέρωμα στη γυναίκα - είδωλο, Μελίνα Μερκούρη γιόρτασε τη μέρα της γυναίκας ο Δήμος Περιστερίου, που φέτος έκλεισαν 21 χρόνια από το θάνατό της, στις 8 Μαρτίου 2015, στο νέο Κινηματοθέατρο ΕΦΗ.Στο χαιρετισμό της, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου τόνισε ότι: "Στη σύγχρονη κοινωνία η γυναίκα έχει μια πολυδιάστατη προσωπικότητα με πολύτιμη προσφορά.
Η δραστηριότητα των γυναικών και η ενεργή συμμετοχή τους στις κάθε είδους εξελίξεις της κοινωνίας, όχι απλώς ωφελούν το κοινωνικό σύνολο, αλλά και συμβάλλουν αποφασιστικά στην προκοπή του".



Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος και στιχουργός Αντώνης Παπαϊωάννου, που αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική, πολιτική και κοινωνική της δράση της Μελίνας Μερκούρη, ενώ προβλήθηκαν αποσπάσματα από ταινίες και θεατρικά έργα που είχε συμμετάσχει, καθώς και συνεντεύξεις που είχε δώσει η ίδια μέσα από ένα πλούσιο οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό. Ιδιαίτερη αναφορά, έγινε στο πρότυπο της δυναμικής χειραφετημένης και επιτυχημένης γυναίκας που πρόβαλλε με τη ζωή και το έργο της, επιτυγχάνοντας να γίνει παγκόσμιο σύμβολο μέσα από τον αντιδικτατορικό της αγώνα, αλλά και μέσα από τους ρόλους δυναμικών γυναικών που ερμήνευσε (Ίλια, στο «Ποτέ την Κυριακή», Στέλλα, Ηλέκτρα κ.ά.).


Η εκδήλωση - αφιέρωμα πλαισιώθηκε με ένα ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου, στο πιάνο - τραγούδι η Δέσποινα Στεφανίδου, ερμηνεύοντας τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες της Μελίνας στο θέατρο και τον κινηματογράφο, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου