Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κάλεσμα αγώνα από τον σύλλογο εκπαιδευτικών Περιστερίου Έλλη Αλεξίου"



                                                

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» με απόφασή του συμμετέχει στο συλλαλητήριο για την υγεία, που διοργανώνουν  Λαϊκές Επιτροπές, Σωματεία και Μαζικοί Φορείς
Δυτικής Αθήνας- Μενιδίου και Φυλής
Σάββατο 21 Μάρτη
στις 11 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Ζούμε και εργαζόμαστε σε μια περιοχή, όπου οι δημόσιες μονάδες υγείας δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των εκατοντάδων χιλιάδων εργατικών λαϊκών οικογενειών.
Τώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να μπει φρένο στην εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της.

Να μην επιτρέψουμε άλλο να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουμε για υπηρεσίες υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε.
Για να υπερασπιστούμε τις ζωές των παιδιών και των οικογενειών μας και να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και στα ζητήματα της υγείας, πρόνοιας και ασφάλισης .

Στη Δυτική Αθήνα:
·         στο ΑΤΤΙΚΟΝ και ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ αυξάνονται συνεχώς οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά. Μετά το κλείσιμο του νοσοκομείου στην Αγ. Βαρβάρα, τα ράντζα και η ταλαιπωρία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο 
·         οι μονάδες των ΠΕΔΥ υπολειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό. Ανύπαρκτα είναι τα Κέντρα Υγεία και οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
·         η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδηγεί στο κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων και θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ 
·         στο Κέντρο Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ παραμένουν κλειστές πτέρυγες λόγων έλλειψης προσωπικού ενώ δεκάδες παιδιά παραμένουν εγκαταλελειμμένα
·         το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων υποβαθμίζεται συνεχώς .
·         Δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι δεν έχουν περίθαλψη και χρόνιοι ασθενείς δυσκολεύονται να πληρώσουν για φάρμακα την ίδια ώρα που μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικοί όμιλοι υγείας έχουν τεράστια κέρδη.


Θυσιάζουν την υγεία των λαϊκών οικογενειών
για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων


Η σημερινή άθλια κατάσταση στην Υγεία - Πρόνοια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού ως «κόστος, γιατί εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».
Αυτή είναι η αιτία της έλλειψης προσωπικού στις μονάδες υγείας, των περικοπών στους μισθούς των υγειονομικών, των συγχωνεύσεων νοσοκομείων, κλινικών και εργαστηρίων. Της αύξησης των πληρωμών για εξετάσεις, νοσηλεία, φάρμακα. Της εφαρμογής των  «πλαφόν» στη συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων. Της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεις που «πουλάνε» υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία. Παρόμοια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είτε έχουν Μνημόνιο είτε όχι. Είτε ακολουθούν περιοριστική πολιτική αλά «Μέρκελ» είτε επεκτατική αλά «Ομπάμα».
Παντού με τον ίδιο στόχο: Να γίνουμε ακόμα φθηνότεροι εργαζόμενοι, χωρίς δωρεάν παροχές υγείας. Να εξοικονομήσει το κράτος κονδύλια για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους. Να εξασφαλίσουν σίγουρα κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας, για να θησαυρίζουν σε βάρος μας.
Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, μας διαβεβαίωσαν ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» για την υγεία, την πρόνοια, την αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις.
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν λέει κουβέντα για την ανάγκη να ανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία και οι κλινικές που έκλεισαν. Αποφεύγει να δεσμευτεί για να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις, που χρειάζονται για να μην κλείσουν και άλλες κλινικές. Δε λέει κουβέντα για την ανάγκη να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.
Δεν θυσιάζουμε την υγεία και τη ζωή μας, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.                            Στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών αλλά και για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, είναι προτεραιότητα η υπεράσπιση της υγείας του λαού.
Διεκδικούμε:
ü  Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Αγία Βαρβάρα) πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο
ü  Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους,  που  θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη. Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ.
ü  Να περάσει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας η Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού και  να λειτουργήσει σαν Κέντρο Υγείας αστικού τύπου
ü  Να ενισχυθούν με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα νοσοκομεία ΑΤΤΙΚΟΝ και ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ  και να εξασφαλιστεί  πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.
ü  Να μην προχωρήσει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγεί στο κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων και θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ.
ü  Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
ü  Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τα μέλη της οικογένειας τους και δωρεάν εμβολιασμοί για όλα τα παιδιά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΚΟΥΜΠΗ ΣΟΦΙΑ                                                     ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου