Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιβιώσει από την τραγωδία του Boeing

Γράφεται σιγά-σιγά ο επίλογος της τραγωδίας του χαμένου Boeing της Malaysia Airlines καθώς η εταιρεία με ανακοίνωσή της κλείνει τον κύκλο- Ανεστάλησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών
Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε πριν από δύο εβδομάδες, την ώρα που κατευθυνόταν στο Πεκίνο, συνετρίβη χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε εχθές ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία από τους δορυφόρους.
Οι 239 επιβαίνοντες θεωρούνται νεκροί, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αεροπορικής εταιρείας. «Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιβιώσει», ανέφερε μήνυμα της αεροπορικής εταιρείας το οποίο εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των οικείων τους, σύμφωνα με το BBC.
Η βρετανική εταιρεία Inmarsat ανέλυσε πληροφορίες ελήφθησαν από δορυφόρο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τελευταία θέση του Boeing 777 ήταν στον Ινδικό Ωκεανό δυτικά του Περθ της Αυστραλίας, ανέφερε ο Ράζακ σε ανακοίνωσή του. Στην ανάλυση βοήθησε η βρετανική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών ατυχημάτων.
«Βάσει της νέας τους ανάλυσης, η Inmarsat και η UK Air Accidents Investigation Branch κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πτήση MH370 πέταξε κατά μήκος του νότιου διαδρόμου και η τελευταία του θέση ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ», είπε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας.
«Πρόκειται για μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε σημείο προσγείωσης. Γι’ αυτό με βαθιά θλίψη και απογοήτευση πρέπει να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με τα νέα αυτά στοιχεία, η πτήση MH370 ολοκλήρωσε το ταξίδι της στον νότιο Ινδικό Ωκεανό», σημείωσε ο Ραζάκ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι οικογένειες των επιβατών και του πληρώματος έχουν ενημερωθεί. «Για εκείνους οι τελευταίες εβδομάδες ήταν σπαρακτικές, γνωρίζω ότι αυτά τα νέα θα πρέπει να είναι ακόμη πιο σκληρά», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Μετά την ανακοίνωση σημειώθηκαν σκηνές υστερίας στο ξενοδοχείο του Πεκίνου όπου έχουν καταλύσει πολλοί από τους συγγενείς των 153 κινέζων επιβατών.
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου