Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Κ. Λαλένης: Οι πραγματικά αριστεροί, οι νεο-δεξιοί με προβιά ανεξάρτητων και ο πανικός της καρέκλας



                                                              

 

Πήραμε δύο επιστολές από τον γιατρό και επικεφαλής παράταξης "Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας" Κ. Λαλένη και τις παραθέτουμε ως έχουν:

Το τελευταίο διάστημα, στην πόλη μας, βρίσκονται σε εξέλιξη τραγελαφικές καταστάσεις.
Νεο-δεξιοί, φόρεσαν προβιές ανεξάρτητων και αριστερών και μιλούν για δημιουργία τοπικής «ελιάς».
Ανθρωποι, που επί σειρά ετών, πολέμησαν λυσσαλέα την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων, δεν δικαιούνται να ομιλούν για τον προοδευτικό χώρο.
Κάποιοι άλλοι, κατ' όνομα σοσιαλιστές, χωρίς καμία εξουσιοδότηση, εμφανίζονται  ως εκπρόσωποι της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» υποστηρίζοντας πως ενδιαφέρονται για τον χώρο, τη συγκράτηση και τη συνέχεια του.
Με γνώμονα την εξασφάλιση μια καρέκλας - όπως έμαθαν τόσα χρόνια - συνομολόγησαν και συναποφάσισαν τη σύμπραξη με άτομα, τα οποία μέχρι πρότινος χαρακτήριζαν «αποστάτες της προοδευτικής παράταξης».
Δεν διστάζουν μάλιστα, να διαδίδουν ασύστολα ψεύδη για τη στάση μου απέναντί τους.
Διαδίδουν πως εγκαταλείπω την ενεργό δράση και ότι στηρίζω την αποστασία τους.
Προσβάλλοντας δε, την ηθική μου, τις απόψεις μου και τον καθαρό τρόπο που κοιτώ τους πολίτες στα μάτια, επιχείρησαν να με εμφανίσουν περίπου ως συνεργάτη τους, στο σενάριο παραπλάνησης των Περιστεριωτών που εξυφαίνουν.
Καταγγέλλω τον ύποπτο και διασπαστικό ρόλο τους και ξεκαθαρίζω πως είμαι αντίθετος σε όσα πράττουν και διαδίδουν για τις θέσεις μου και την εφεξής πορεία μου.  
Οι κύριοι Χρ. Χρονόπουλος και Δημ. Κυριακόπουλος, ενεργώντας αυτοβούλως και χωρίς την έγκριση των οργάνων της παράταξής μας, η άλλου οργάνου, προχώρησαν σε συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν 40 φίλοι τους και παραπλανηθέντες πολίτες.
Ωστόσο, παραπλανητικά, υποστήριξαν πως μιλούν εξ ονόματος της παράταξης και μερικές ημέρες αργότερα ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τον κ. Κελάφα, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τη συγκεκριμένη, παράτυπη συγκέντρωση και δήθεν εντολή «άνωθεν» που δεν έλαβαν ποτέ.
Ξεκαθαρίζω πως δεν γνώριζα, δεν συμφώνησα και φυσικά δεν ενέκρινα συνεργασία με τον κ. Κελάφα.
Είναι  πρωτοβουλία η οποία μόνο σκοπό έχει το προσωπικό όφελος αυτών που την επινόησαν.
Διερωτώμαι πως είναι δυνατόν το 2010 τα ίδια πρόσωπα να στηλιτεύουν δημόσια την αποστασία Κελάφα και σήμερα να του προσφέρονται δεκανίκι άνευ όρων;
Διερωτώμαι επίσης, πώς ο κ. Κελάφας δέχεται συνεργασία με άτομα τα οποία απέρριπτε επίμονα;
Οι δημότες, βλέπουν, και κρίνουν συμπεριφορές και θα απαντήσουν στην κάλπη.
Η παράταξη «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» και εγώ παραμένουμε ενεργοί όπως και χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν και αγωνιούν για το μέλλον της πόλης και των δημοτών που πλήττονται από την βάναυση πολιτική των μνημονίων.
Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους προοδευτικούς πολίτες του Περιστερίου, σε συσπείρωση, εγρήγορση και αγωνιστική διάθεση για να ανατρέψουμε τη δεξιά διοίκηση Παχατουρίδη και να αποτρέψουμε τις νέο-δεξιές πολιτικές που εμφανίζονται από άλλους, με «ανεξάρτητη» προβιά.
Υπάρχουν πραγματικά προοδευτικές, αριστερές δημοτικές παρατάξεις στην πόλη που μπορούν να δώσουν διέξοδο στο αδιέξοδο.
Επαναφέρω ως άκρως επείγουσα την πρόταση συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων ως μόνη λύση ανατροπής της σημερινής κατάστασης.
Να δούμε επιτέλους, ποιοι ενδιαφέρονται για την πόλη και ποιοι για τα κόμματά τους και το προσωπικό τους συμφέρον.
Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, είναι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή.
Είναι ο μόνος δρόμος για  πρόοδο και προκοπή.
Σήμερα στο Περιστέρι, αύριο στη χώρα.

                                                                                 Κώστας Λαλένης
                                                                           Επικεφαλής της παράταξης
                                                               «Δύναμη Ανανέωσης κ΄Δημιουργίας»







Ανοικτή Επιστολή
                                                                   
                                                                               
                      Κοινωνική ευαισθησία; η προσωπική προβολή;

              « Μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου» [ Ματθ. Στ΄, 3 ]

Επεξήγηση: Σύμφωνα με τη διδασκαλία του Ιησού περί ελεημοσύνης, αυτή πρέπει να γίνεται εν κρυπτώ και όχι προς το θεαθήναι. «σο δ ποιοντος λεημοσύνην μ γνώτω ριστερά σου τί ποιε δεξιά σου» ( Ματθ. Στ΄, 3)

«Κάποιος από την Μητρόπολη πρέπει να σας υπενθυμίσει την ρήση τουΙησού κύριε καθηγητά»..
«Η ανθρώπινη δυστυχία δεν είναι αντικείμενο προεκλογικής διαφήμισης»

Από την ώρα που εκδηλώθηκε στη χώρα μας η ανθρωπιστική κρίση, σαν αποτέλεσμα της βαθειάς οικονομικής κρίσης, ο ιατρικός σύλλογος Αθήνας με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών ίδρυσαν το ιατρείο κοινωνικής αποστολής για την ανακούφιση των φτωχών και ανασφάλιστων συνανθρώπων μας. Πράξη αλληλεγγύης και αλτρουισμού ιδιαίτερης σημασίας. Παράλληλα όπως και σε πολλές πόλεις της Αττικής και της χώρας, ιδρύθηκαν  κοινωνικά ιατρεία με την βοήθεια της Εκκλησίας και του ιατρικού συλλόγου Αθήνας.
Εκατοντάδες γιατροί έσπευσαν εθελοντικά να συνδράμουν στο τεράστιας σημασίας ανθρωπιστικό έργο, ανυστερόβουλα και δίχως κανενός είδους προβολή.
Αντίστοιχη ενέργεια έγινε από την Μητρόπολη Περιστερίου και από μεγάλο αριθμό ιατρών που προσφέρουν με ανιδιοτέλεια τις υπηρεσίες τους για την ανακούφιση των  ασθενών.
Δυστυχώς όμως παρατηρήθηκε ένα φαινόμενο – μοναδικό στην Αττική- που οφείλω να στηλιτεύσω γιατί θεωρώ ότι προσβάλει όχι μόνο τους εθελοντές ιατρούς  που διακονούν την ιατρική, αλλά και τους χρήστες συνανθρώπους μας αυτής της προσφοράς, αλλά κυρίως προσβάλει την Εκκλησία του Περιστερίου με την τεράστια κοινωνική της προσφορά.
Δημοτική παράταξη, με υποψήφιο δήμαρχο και μετέπειτα συνεργάτη του δημάρχου, χρησιμοποίησε την προσφορά αυτή για την προεκλογική του αυτοπροβολή, χρήζοντας εαυτόν συντονιστή της κοινωνικής αυτής δράσης, περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι και δημοσιεύοντας φωτογραφίες σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Θέλω να υπενθυμίσω στον εκπαιδευτικό που χρησιμοποιεί την προσφορά των ιατρών για να εισπράξει πολιτικά οφέλη ότι ούτε ηθικό είναι, ούτε σύμφωνο με τους ανθρωπιστικούς κανόνες και τους κανόνες της εκκλησίας.
Κανένας ιατρός δεν χρειάζεται τον συντονισμό κάποιου εκπαιδευτικού για προσφέρει την ιατρική του βοήθεια.
Προσωπικά δεν δέχομαι ως ιατρός αλλά και ως άνθρωπος την κηδεμονία του εκπαιδευτικού - υποψήφιου δημοτικού συμβούλου και την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η κοινωνική αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός και η προσφορά δεν έχουν ανάγκη την φθηνή αυτοπροβολή.
Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να προσελκύσετε τους ψηφοφόρους σας και κυρίως η ικανότητά σας να πείσετε για τις αγαθές προθέσεις σας.

                                                                       Δρ. Κώστας Λαλένης
                                                                              Καρδιολόγος
                                                                    Ιατρός κοινωνικού ιατρείου
                                                             της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου