Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μαζική κινητοποίηση σήμερα στο νοσοκομείο Λοιμωδών Αγίας Βαρβάρας

Ιδιαίτερα μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία, ενώσεις, φορείς, οργανώσεις και κάτοικοι του Αιγάλεω, της Αγίας Βαρβάρας και του Χαϊδαρίου εντός του Νοσοκομείου Λοιμωδών. Αντιδρούν στη σημερινή άφιξη στο χώρο του Κέντρου Χρονίων Παθήσεων, που λειτουργεί εντός του Νοσοκομείου, συνεργείων και χωματουργικών μηχανημάτων για την έναρξη εργασιών διαμόρφωσης «Προαναχωρησιακού Κέντρου Μεταναστών» σε χώρο - τμήμα του Κέντρου Χρονίων Παθήσεων, έργο που έχει αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το οποίο θα βάλει ταφόπλακα στη συγκεκριμένη νοσοκομειακή μονάδα.
Το Νοσοκομείο Λοιμωδών το Σεπτέμβρη καταργήθηκε ως νοσοκομείο, ενώ το προσωπικό του διασκορπίστηκε στα Νοσοκομεία «Αττικόν» και Γενικό Κρατικό, αλλά και άλλα νοσοκομεία. Σήμερα λειτουργούν μόνο τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγειονομική κατάσταση και περίθαλψη χιλιάδων κατοίκων των όμορων Δήμων. Τώρα η κυβέρνηση επιδιώκει στη θέση του νοσοκομείου να αναπτύξει κέντρο κράτησης μεταναστών.
Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και από τους τρεις Δήμους που γειτνιάζουν με το νοσοκομείο, ενώ στα πλαίσια της κινητοποίησης έγινε επιτόπια ανοιχτή συνεδρίαση των τριών Δημοτικών Συμβουλίων των συγκεκριμένων δήμων. Αποφασίστηκε να γίνει περιφρούρηση του χώρου με ευθύνη των 3 δημοτικών συμβουλίων των αντίστοιχων όμορων δήμων, ενώ δήλωσαν ότι θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση.
Στην παρέμβασή του ο Βασίλης Βούλγαρης, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αιγάλεω επικέντρωσε στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στο κλείσιμο των νοσοκομείων, των δομών υγείας, στα πλαίσια της ΕΕ με σαφείς επιδιώξεις και προσανατολισμό πλήρους παράδοσης των δομών και των μονάδων υγείας σε μονοπωλιακούς ομίλους. Παράλληλα έθεσε το πλαίσιο διεκδίκησης και πάλης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που μεταξύ άλλων προβλέπει:
  • Άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, υποδομές και με όλο το προσωπικό.
  • Ο χώρος του νοσοκομείου να προορίζεται αποκλειστικά για τη χρήση του ως νοσοκομείου και μόνο.
  • Να αναβαθμιστεί το Κέντρο Χρονίων Παθήσεων.
  • Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών ούτε στο Αιγάλεω, ούτε πουθενά.
  • Δημιουργία ανοιχτών Κέντρων υποδοχής Μεταναστών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης 
Με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ιδιαίτερα και ενόψει εκλογών, αλλά και να εκτονώσει τις λαικές αντιδράσεις. Χαρακτηρίζει ως «ανακριβές το γεγονός ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η κατασκευή Προαναχωρησιακού Κέντρου Μεταναστών» και ότι «η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ανοιχτές δομές για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ασυνόδευτους ανήλικους, μονογονεικές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες)».  Προσθέτει δε ότι για να μη γίνει «αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, αλλά και για να υπάρξει η δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου, οι εργασίες για τη δημιουργία ανοιχτών δομών στην περιοχή διακόπτονται μέχρι την ανάδειξη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών».
Δηλαδή η κυβέρνηση επιμένει, τόσο στην πολιτική της που διαλύει τη δημόσια Υγεία καταργώντας ένα νοσοκομείο, όσο και στην κατασταλτική πολιτική απέναντι στους μετανάστες - θύματα του ιμπεριαλισμού, δημιουργώντας άλλο ένα κέντρο κράτησης. Αντί να κλείσει όλα τα υπάρχοντα και να δημιουργήσει αξιοπρεπείς και υγιεινούς χώρους προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και να τους χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου