Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Aχαρνές: Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 26 Μάρτη και επίσημα ο βασικός κορμός των υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης του Δήμου Αχαρνών. Στην εκδήλωση παρουσίασης μίλησαν ο Βασίλης Τοπαλιανίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών και ο Βάλσαμος Συρίγος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής με την Λαική Συσπείρωση.
Μιλώντας ο Βασίλης Τοπαλιανίδης τόνισε: «Σήμερα παρουσιάζουμε και επίσημα το βασικό κορμό των υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αχαρνών που μαζί με οπαδούς και φίλους, άλλους αγωνιστές, θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή τη τριπλή εκλογική μάχη με ενισχυμένες τις θέσεις μας στην ευρωβουλή στη περιφέρεια και το Δήμο. Γιατί είναι κι αυτό μια προϋπόθεση για την ανάκαμψη και την αντεπίθεση του κινήματος.
Οι υποψήφιοί μας είναι εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι συνταξιούχοι, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, μικρομεσαίοι ΕΒΕ, φοιτητές, νέοι και νέες. Είναι άνθρωποι δραστήριοι στο τομέα τους στη δουλειά τους στη γειτονιά. Είναι άνθρωποι της ζωής και της δουλειάς άνθρωποι του είναι και όχι του φαίνεσθε, δεν έχουν σχέση με τους ανθρώπους της βιτρίνας και των σαλονιών. Είναι πρωτοπόροι αγωνιστές. Θα τους συναντήσετε στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, στις γειτονιές στα σχολεία, στη Λαϊκή Επιτροπή.
Στην καθημερινή προσπάθεια οργάνωσης της άμυνας του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα που πλήττει το μεροκάματο την υγεία και τη κοινωνική πρόνοια και ταυτόχρονα την αξιοπρέπειά του επιβίωσή του. Για τα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους για τα κομμένα ρεύματα και τις κατασχέσεις τη ταξική αλληλεγγύη σε αντίθεση με τη φιλανθρωπία και την εξαγορά συνηδείσεων
Τους μικρούς και μεγάλους αγώνες για το σήμερα το τώρα αλλά και το αύριο. Για το μέλλον που μας στερούν από εμάς και α παιδιά μας.
Βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της πάλης για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την οικοδόμηση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο, τη προοπτική της Λαϊκής Εξουσίας. Όπου κουμάντο θα κάνει ο λαός
Σήμερα ο λαός μας έχει μεγαλύτερη πείρα περισσότερα στοιχεία να βγάλει συμπεράσματα
Είναι ανάγκη να ξεπεραστούν οριστικά οι όποιες αυταπάτες εργαζόμενους ότι ένας δήμαρχος "καλός διαχειριστής", μπορεί να ασκεί φιλολαϊκή πολιτική, ενώ ταυτόχρονα να υλοποιεί τα μνημόνια, τις κυβερνητικές αποφάσεις, τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Όταν ευαγγέλιό τους είναι ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η λογική της ανταποδοτικότητας που οδηγεί σε άγρια φορολογία εις βάρος των εργαζομένων και δικαιολογεί το κόψιμο κάθε επιδότησης από την κυβέρνηση.
Και όλοι μαζί ομονοούν σε αυτή τη γραμμή και συγκρούονται στα επιμέρους λες και είναι πρόβλημα διαχείρισης και καλύτερου διαχειριστή που σε τελική ανάλυση θα διαχειρίζεται και θα ανακυκλώνει τη μιζέρια μας. Για αυτό απουσιάζει κάθε διεκδίκηση έστω και στα λόγια από τους στόχους αλλά και τις πράξει τους. Ενώ περισσεύουν τα θα, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που τα παίρνει ο αέρας την επομένη των εκλογών
Ισχυρό ΚΚΕ παντού! Συσπείρωση με το ΚΚΕ Για να πάρει η εργατική τάξη και ο λαός τις τύχες στα χέρια του να χαράξει το δικό του δρόμο, να διεκδικήσει όλα όσα του ανήκουν και του τα στερούν»
Στην ομιλία του ο Βάλσαμος Συρίγος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής με την Λαική Συσπείρωση τόνισε:
«Μπορεί αυτή η μάχη να έχει τρεις κάλπες, όμως είναι ενιαία μάχη και ενιαία πρέπει να εκφραστεί παντού Ισχυρό ΚΚΕ. Με σφυροδρέπανο τα τρία γράμματα του αγώνα και της αξιοπρέπειας του λαού στις Ευρωεκλογές, με το γαρύφαλλο και τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρεια και Δήμο
Είναι ενιαία πολιτική μάχη γιατί ενιαία είναι και η αντιλαϊκή πολιτική που διαμορφώνεται από την ΕΕ και την κυβέρνηση και υλοποιείται από τους μηχανισμούς του κράτους, όπως είναι και η τοπική διοίκηση. Μάλιστα δήμοι και περιφέρειες ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων που αποφασίστηκαν με τη συνθήκη του Μάαστριχτ και εξειδικεύτηκαν με την Λευκή βίβλο, όπως τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, τη μερική απασχόληση, τα οχτάμηνα, τα τετράωρα η ανασφάλιστη εργασία.
Οι δήμοι ήταν αυτοί που ανέλαβαν υπηρεσίες του κράτους για ρουσφετολογικούς λόγους και επέβαλαν την ανταποδοτικότητα, για παράδειγμα οι παιδικοί σταθμοί. Ανέλαβαν προγράμματα της ΕΕ που σκοπό είχαν να απαλλάξουν το κράτος να παρέχει τις υπηρεσίες που ήταν υποχρεωμένο να παρέχει στην υγεία και την παιδεία και με το τέλος του κάθε προγράμματος μπήκε η ανταποδοτικότητα και τα παραπέρα χαράτσωμα του λαού ενώ οι δήμαρχοι λειτουργούν σαν manager προβάλλοντας τα φιλέτα της κάθε περιοχής με σκοπό την παράδοσή τους στο μεγάλο κεφάλαιο.
Η Περιφέρεια Αττικής εφάρμοσε απόλυτα την αντιλαϊκή πολιτική
Σφαγιάστηκαν οι μισθοί και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην Περιφέρεια. Προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με 5μηνα προσράμματα με μισθούς των 490€. Δίνονται σε ιδιώτες υπηρεσίες όπως η φύλαξη κτηρίων και δημόσιων χώρων, η καθαριότητα κ.α.
Προχώρησε ο σχεδιασμός ζητημάτων που ενισχύουν την κερδοφορία του Κεφαλαίου σε διάφορους τομείς. Η Περιφέρεια Αττικής έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο με την ένταξη τομέων σε χρηματοδοτικά προγράμματα όσο και με τις ρυθμίσεις σε χρήση γής και άλλα.
Κυριότερα παραδείγματα:
Προχωράει η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα μονοπώλια προωθώντας του διαγωνισμούς για την κατασκευή τεσσάρων εργοστασίων, μέσω ΣΔΥΤ με τεράστιες επιπτώσεις στην Υγεία, το περιβάλλον και την τσέπη του λαού, που θα πληρώνει υπέρογκα ανταποδοτικά τέλη.
Συμφώνησε και διευκόλυνε, την αξιοποίηση από ιδιώτες του παραλιακού μετώπου, του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, της περιοχής του Αστέρα Βουλιαγμένης για εμπορικές, τουριστικές, πολιτ4ελούς αναψυχής υποδομές, απαγορευτικές για την πρόσβαση του λαού.
Απελευθέρωσε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για όλες τις Κυριακές σε Ανατολική και Δυτική Αττική που οδηγεί σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις και την καταστρατήγηση του ωραρίου των εργαζομένων.
Έδρασε απεργοσπαστικά σε μία σειρά απεργίες όπως στη μεγάλη απεργία των εργαζομένων στους Δήμους το 2011 και στην απεργία των ταξί τον ίδιο χρόνο.
Η περιφέρεια απλόχερα, χρηματοδοτεί τους επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες αθλητικών συλλόγων, π.χ. γήπεδα σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των ερασιτεχνικών σωματείων που μαραζώνουν.
Στον αντίποδα όλων αυτών, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, αντιπάλεψαν τις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων και της ΕΕ που εφάρμοσε η Περιφέρεια Αττικής.
Συγκρούστηκαν με τον περιβόητο Καλλικράτη και τις παρατάξεις που τον υλοποίησαν και τον στήριξαν στην πράξη, έδωσαν μάχες για να ικανοποιηθούν λαϊκές ανάγκες για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Είναι εγγύηση για τους εργαζόμενους.
Το κόμμα μας είχε προειδοποιήσει έγκαιρα το λαό για το τι σημαίνει ΕΟΚ και ΕΕ. Όταν μας έταζαν ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια και οι αγρότες μας θα πουλάνε τα προϊόντα τους σε 250 εκατομμύρια πολίτες της Ευρώπης, λέγαμε τα δεινά που θα φέρει η Ενωμένη Ευρώπη του Κεφαλαίου. Προειδοποιήσαμε για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, για τη Λευκή Βίβλο είπαμε την αλήθεια στο λαό για το ευρώ και τα νέα δεινά που θα φέρει, όταν μας τα κούναγαν σε πανηγυρικές φιέστες και μας έλεγαν ότι μπήκαμε στο απάνεμο λιμάνι της Ευρώπης και την αειφόρο ανάπτυξη.
Η ΕΕ ως μηχανισμός του Κεφαλαίου θα γίνεται όλο και πιο αντιδραστική. Κοροϊδεύουν όσοι λένε ότι μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Ή θα υπάρχει ως αντιδραστική ή δε θα υπάρχει καθόλου. Μέσος δρόμος δεν υπάρχει!
Ο λύκος δε γίνεται πρόβατο.
Την ψήφο του λαού τη ζητάμε όχι μόνο γιατί επιβεβαιωθήκαμε αλλά και γιατί έχουμε τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση διεξόδου που συμφέρει το λαό που είναι: η μονομερής διαγραφή του χρέους με αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με λαική εξουσία. Αυτό δεν κρίνεται σε αυτή την εκλογική μάχη, όμως κρίνεται πόσο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ. Γιατί ισχυρό ΚΚΕ και εκλογικά θα σημάνει ισχυρό ταξικό κίνημα, ισχυρή λαϊκή συμμαχία την επόμενη των εκλογών, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος συνείδησης, ψήφος αγώνα που θα τη βρεις και την επόμενη των εκλογών δίπλα σου στο εργοστάσιο, στις ουρές του ΟΑΕΔ, στη γειτονιά, στην οργάνωση και την πάλη του λαού.
Η ψήφος στο ΚΚΕ δε μεταλλάσσεται δεν ψηφίζεις «Ποτάμι» να σου βγει ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψηφίζεις «Ελιά» να σου βγει ΠΑΣΟΚ. Δεν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ να σου βγει με άλλο όνομα.
Για τα «Ποτάμια» και τις «Ελιές», για τα νέα κόμματα και κομματίδια είχε μιλήσει πριν πολλά χρόνια ο Μπρέχτ και είχε πει:
«Καθώς βρισκόμουν πάνω στο λόφο,
Είδα από μακριά το παλιό να έρχεται σαν νέο
Στηριγμένο σε δεκανίκια που κανείς δεν είχε ξαναδεί
Και ευωδίαζε νέα αρώματα μπόχας και σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει.»
Αυτά λοιπόν τα κόμματα της αστικής διαχείρισης μπορούν να επιλέξουν τη θέση που τους αρμόζει στο άρμα του παλιού ή το δεκανίκι ή το άρωμα.
Ας δώσουμε σύντροφοι και συντρόφισσες όλοι τη μάχη τις ημέρες που απομένουν ώστε να χειραφετηθεί ο λαός από τα δεσμά των μονοπωλίων και των κομμάτων τους και να περάσει στην αντεπίθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου