Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Φρένο από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις σπατάλες της διοίκησης Παχατουρίδη.



                                                                                       
Ακύρωσε ένταλμα πληρωμής που αφορούσε εργασίες συντήρησης πρασίνου.

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιδήμαρχοι του κ. Παχατουρίδη απροκάλυπτα δήλωσαν την πρόθεσή τους για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου.
Συγκεκριμένα σε ερώτησή μου γιατί έπρεπε να πάει στα δικαστήρια εργολάβος προκειμένω να πληρωθεί για υπηρεσία κοπής χόρτων (υπάρχει και σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας που το επιβεβαιώνει)  οι  κ. Τσιώτα και κ. Ευσταθιάδου προσπάθησαν να μας πείσουν ότι οι υπάλληλοι του δήμου είναι λίγοι και οι υπηρεσίες του δήμου αδυνατούν να τα εκτελέσουν.
Η Επίτροπος - Αρμόδια Αρχή Ελέγχου των Δήμων - ακύρωσε το ένταλμα πληρωμής με την αιτιολογία ότι το έργο μπορούσε να γίνει από τους υπαλλήλους του δήμου.
Στόχος της διοίκησης Παχατουρίδη είναι να ιδιωτικοποιήσει όλες τις υπηρεσίες του δήμου χωρίς να υπολογίζουν ότι αυτό κοστίζει περισσότερο από ότι να προσφέρει εργασία σε Περιστεριώτες με ποιοτικότερο και αποδοτικότερο αποτέλεσμα.
Η παράταξή μας το έχει στηλιτεύσει κατ’ επανάληψη  στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση Παχατουρίδη λειτουργεί σαν εντεταλμένος εκπρόσωπος των μνημονιακών πολιτικών της κεντρικής διοίκησης.
Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου έχει αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2009 η διοίκηση Παχατουρίδη είχε διαθέσει 80.000 ευρώ για τη φύλαξη του Δημαρχείου σε ιδιωτική εταιρεία, άλλες 80.000 ευρώ για τον καθαρισμό του Δημαρχείου πάλι σε ιδιωτική εταιρεία. Επίσης σε τμηματικές αναθέσεις (οι περισσότερες με απευθείας ανάθεση) είχε δαπανήσει 140.000 ευρώ για κλάδεμα δένδρων, θαμνοκοπτικές εργασίες κλπ. Σύνολο 300.000 ευρώ. Τότε η παράταξή μας είχε καταγγείλει την εμφανή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου και τη σπατάλη.
Τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του Δήμου ακολουθεί την ίδια πολιτική, ξοδεύει υπέρογκα ποσά σε υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης, καθαρισμού κτιρίων και συντήρησης πρασίνου, πολλά από αυτά με απευθείας αναθέσεις. Τα έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως.   Έχουμε καταγγείλει και την έλλειψη πολιτικής βούλησης της διοίκησης να αξιοποιήσει τη διαδικασία της αυτεπιστασίας μέσω της οποίας θα μπορούσαν να γίνουν πολλά έργα με χαμηλότερο κόστος, με αξιοποίηση περιστεριωτών άνεργων ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία στην πόλη και με πολύ καλύτερες εργασιακές συνθήκες και αξιοπρεπέστερες αμοιβές για τους εργαζόμενους.

Καλώ τους υπαλλήλους του δήμου να αντιδράσουν στο ξεπούλημα των δημοτικών υπηρεσιών και τους πολίτες του Περιστερίου να στηρίξουν την παράταξή μας στις εκλογές του Μαΐου ώστε να μπουν οι βάσεις για την ανάπτυξη μιας κοινωνικής πολιτικής που θα αμβλύνει τα προβλήματα που δημιούργησε το μνημόνιο στους δημότες του Περιστερίου.
Τα χρήματα του Περιστεριώτη που σπαταλούνται από εδώ κι από κει πρέπει να διατεθούν για να λυθούν τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.

Βιβή Φουντά
- Εκπαιδευτικός
- Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου με την παράταξη του Δημήτρη Κελάφα
- Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Περιστερίου
- Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
- Μέλος του Ν.Π. ΟΠΑΑΠ


Περιστέρι 31/3/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου