Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Πρόκληση για το λαό η φιέστα Παχατουρίδη!




 
Ο κ. Παχατουρίδης μαζί με την κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και την ΕΕ εμπαίζουν τους ανέργους του Περιστερίου κάνοντας «συνέδριο» διαφήμισης της αντεργατικής πολιτικής τους.
Διοργανώνουν χλιδάτες  φιέστες για να προωθήσουν πιο ευέλικτες μορφές ξεζουμίσματος των εργαζομένων από τους καπιταλιστές.
Στο όνομα των ανέργων μοιράζουν επιδοτήσεις στο κεφάλαιο και από την άλλη φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση στο λαό!
Ονομάζουν τη δουλειά «ευκαιρίες απασχόλησης», τους εργαζόμενους «απασχολήσιμους» και τους ανέργους «ωφελούμενους» από τα πανάθλια πεντάμηνα προγράμματά  τους.
Ο κ. Παχατουρίδης είναι απολύτως εξαρτημένος από αυτήν την πολιτική την οποία άλλωστε εφαρμόζει με χαρακτηριστική συνέπεια στο Περιστέρι!
Απολύει εργαζόμενους, συνεργάζεται με δουλεμπορικές ΜΚΟ για προμήθεια φτηνών και ευέλικτων εργαζόμενων, ετοιμάζεται για την ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ), φορτώνει στις πλάτες του λαού περισσότερα βάρη με την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών και την κάθε είδους φοροληστεία.
Είναι συνένοχος με τους υπόλοιπους εκπροσώπους της λυκοσυμμαχίας (ΕΕ) στην εφαρμογή αντιδραστικών πολιτικών που διαλύουν τη ζωή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
Αντί ο κ. Παχατουρίδης να μοιράζει ανέξοδη συμπάθεια γιατί δεν καταργεί δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους από τους ανέργους και τις εξαθλιωμένες περιστεριώτικες οικογένειες;
Τι περισσότερο θα έκανε δηλαδή αν δεν ήταν  «ανεξάρτητος» και «αντιμνημονιακός» όπως αρέσκεται να αυτοονομάζεται;
Αυτά τα «καλούδια» φέρνουν στο λαό του Περιστερίου η ΕΕ και ο κ. Παχατουρίδης. Υπηρετούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα.
Ο λαός του Περιστερίου δεν έχει να περιμένει κάτι διαφορετικό από αυτούς. Πρέπει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Αντί για την αιώνια φτώχεια που του «τάζουν» να απαιτήσει τώρα μέτρα άμεσης ανακούφισης των ανέργων όπως παλεύει η «Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου».
Η επιστημονική πρόοδος και το επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης επιτρέπουν να έχει ο λαός πλήρη κάλυψη στην υγεία, στην πρόνοια, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό.
Αυτό που εμποδίζει την ικανοποίηση αυτών των λαϊκών αναγκών είναι η ιδιοποίηση του λαϊκού πλούτου από μια χούφτα καπιταλιστές τους οποίους υπηρετούν η ΕΕ, τα αστικά κόμματα και ο κ. Παχατουρίδης.
Δηλαδή η τάξη των καπιταλιστών θησαυρίζει ενώ ο λαός που παράγει τον πλούτο στερείται ακόμη και τα χρειώδη.
Αυτήν την αντινομία οφείλει να τη λύσει ο λαός και μόνο αυτός. Με την πάλη του μέσα από τα ταξικά σωματεία και τις αγωνιστικές επιτροπές που έχουν γραμμή ρήξης με το σύστημα εκμετάλλευσης. Κόμματα που υπόσχονται στο λαό σωτηρία χωρίς τη λύση αυτής της αντινομίας απλά τον κοροϊδεύουν. Και πληθαίνουν οι «σωτήρες» σήμερα που ο δικομματισμός έχει φθαρεί και ο διπολισμός ετοιμάζεται. Τώρα το παλιό μασκαρεύεται για να φαίνεται τάχα καινούργιο, εμφανίζονται νέα κόμματα με παλιά υλικά όμως, επίδοξοι αριστεροί διαχειριστές, συστημικοί προπαγανδιστές που βάλανε τα ρούχα τους αλλιώς για να φαίνονται αλλιώτικοι, «ανεξάρτητοι» δήμαρχοι, που είναι τόσο ανεξάρτητοι όσο το νύχι από το κρέας. Ένα στόχο υπηρετούν όλοι αυτοί. Να σταθεροποιήσουν το πολιτικό σκηνικό να διαιωνίσουν το σύστημα εκμετάλλευσης.
Ο λαός έχει πείρα και μπορεί να δει τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις μάσκες. Να δηλώσει την αντίθεσή του στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ καταψηφίζοντας τα κόμματά της. Η ΕΕ είναι βασική πολιτική επιλογή του κεφαλαίου επομένως είναι βασικό εμπόδιο στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Να δυναμώσει, ο λαός,  και με την ψήφο του το ΚΚΕ το μόνο κόμμα που με συνέπεια αγωνίζεται για μέτρα άμεσης ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, για το δυνάμωμα του κινήματος, για τη σύγκρουση με την εξουσία της αστικής τάξης, για τη λαϊκή εξουσία. Για ανάπτυξη με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, την εξάλειψη της ανεργίας.
Να καταψηφίσει ο λαός τους «ανεξάρτητους» στο δήμο Περιστερίου, που υπηρετούν όμως την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ.
Να ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο και στην Περιφέρεια, για να έλθουν στην επιφάνεια τα πραγματικά προβλήματα, να απαιτηθούν λύσεις, να δυναμώσει το κίνημα που θα τις επιβάλει.

Περιστέρι 23/3/2014
Γρηγόρης Τιμπλαλέξης
υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου
με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου