Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Κ. Παπαντωνίου για τα κέντρα υποδοχής μεταναστών



«Είναι αντιληπτό ότι σε μία περίοδο έντονης κοινωνικής κρίσης, που η κεντρική διοίκηση πρέπει να διαφυλάττει ως «κόρη οφθαλμού» την κοινωνική συνοχή, να στηρίζει την αλληλεγγύη, να διαμορφώνει αντιρατσιστικές και κοινωνικές πολιτικές, επιδίδεται σε προεκλογικά πυροτεχνήματα για «δημιουργία ανοιχτών δομών για τις ευπαθείς ομάδες» στη Δυτική Αθήνα. Η προοπτική ομιλεί διαφορετικά, ομιλεί για κέντρα υποδοχής μεταναστών και δημιουργία γκέτο στην περιοχή!!
Το γεγονός αυτό δημιούργησε έντονη κοινωνική ανησυχία στη Δυτική Αθήνα, που στους Δήμους Αγία Βαρβάρας, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω πήρε τα χαρακτηριστικά μαζικών, δυναμικών, αγωνιστικών παρεμβάσεων. Αυτή η εξέλιξη είχε ένα πρώτο αποτρεπτικό αποτέλεσμα της βούλησης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που δείχνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι με καμία δύναμη και με κανενός την καθοδήγηση δεν μπορούν να περάσουν τέτοια μέτρα στην περιοχή.
Προέχει η αξιοπρέπεια των ανθρώπων, που είναι μετανάστες από χώρες όπου η πολεμική μηχανή των εκεί δικτατοριών κατέστρεψε. Ας διεκδικήσουμε μαζί μία καλύτερη ζωή γι’ αυτούς του κυνηγημένους και όχι μια μόνιμη φυλακή.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου