Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!!! …. όσες εγκύκλιους και αν βγάλουν

Γεγονός που δείχνει ότι το συνολικό θέμα της αξιολόγησης έχει κριθεί οριστικά στη συνείδηση των εκπαιδευτικών.

Απέναντι σ΄ αυτή την συντριπτική άρνηση των εκπαιδευτικών να εφαρμόσουν τα σχέδια του, το Υπουργείο έκανε την «κίνησή του» φέρνοντας τρίτη (!!!) «διευκρινιστική» εγκύκλιο για την ΑΕΕ, κι ακολουθώντας το μόνο δρόμο που ξέρει : τον καταναγκασμό. Η εγκύκλιος αυτή :
Ø  Διατάζει τους διευθυντές : «Σε περίπτωση που ο σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να καταλήξει σε απόφαση συγκρότησης επαρκούς αριθμού ομάδων εργασίας ή συγκεκριμένης σύνθεσης ή κατανομής αρμοδιοτήτων …. τότε ο Διευθυντής του σχολείου, υποχρεούται ……….να ορίσει τον αριθμό, τη σύνθεση και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες κάθε ομάδας».
Ø  Απαιτεί «Οι σχολικές μονάδες καλούνται να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία συγκρότησης των ομάδων μέχρι 4-4-2014» και «Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καλούνται μέχρι 11-4-2014 να αποστείλουν στον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας».

ΟΜΟΛΟΓΕΙ  ΕΤΣΙ  Η  ΗΓΕΣΙΑ  ΤΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΟΤΙ :
·         Οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους αρνούνται – όπως είναι φυσικό – την αυτοχειρία της αυτοαξιολόγησης.
·         Ότι η αξιολόγηση δεν «περπατάει» στα σχολεία και στην κοινωνία, όσα εκατομμύρια ευρώ κι αν ξοδέψουν κι όσο κι αν τη διαφημίσουν.
·         Ότι ο μόνος τρόπος που τους έμεινε είναι ο καταναγκασμός. Το μόνο «επιχείρημα» που έχουν είναι ο φόβος κι η επειλή. Όμως τι είδους «αυτοαξιολόγηση» περιμένουν να κάνει ο εκπαιδευτικός … με το ζόρι ;
·         Καταργεί ουσιστικά το Σύλλογο Διδασκόντων και την όποια λειτουργία του.

Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια την αξιολόγηση.  Ειδικά τώρα που φαίνεται από τις κινήσεις του Υπουργείου, ότι αυτοί έχουν το πρόβλημα κι αναγκάζονται να κάνουν βεβιασμένες κινήσεις (Πόσο σοβαρό αλήθεια είναι ένα υπουργείο που βγάζει τρεις διευκρινιστικές εγκυκλίους σε ένα μήνα για το ίδιο θέμα ; ).
Συνεχίζουμε τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Αφού θέλουν μέχρι τις 4/4 αποφάσεις, θα τις πάρουν : Συνεχίζουμε να παίρνουμε αποφάσεις άρνησης συγκρότησης ομάδων εργασίας. Η συγκρότηση των ομάδων εργασίας είναι πάντα ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων. Ο Διευθυντής ορίζει μόνο «αν δεν καταλήξει ο σύλλογος». Ο Σύλλογος πρέπει να καταλήξει σε άρνηση, ψηφίζοντας το σχετικό πρακτικό.
Καλούμε τους διευθυντές να μην εφαρμόσουν την εντολή και να μην ορίσουν ομάδες εργασίας. Η ώρα που επικαλέστηκαν διάφοροι συνάδελφοι διευθυντές όταν έλεγαν «Αν μας υποχρεώσουν … θα αντισταθούμε» … ήρθε. Ήρθε η ώρα να υπερασπίσουν τους συναδέλφους τους, τη θέση τους ως ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, τη δική τους αξιοπρέπεια και τις αποφάσεις του κλάδου μας.
Καλούμε τους συναδέλφους και τους διευθυντές να υπερασπίσουν τις αποφάσεις των συλλόγων που ήδη έχουν συνεδριάσει κι έχουν αρνηθεί.
Ακόμα και στην περίπτωση που ορίζει κάποιος διευθυντής ομάδες, δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων μας. Να μη συμμετέχετε στις ομάδες. Να μην κουνήσουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι γι την αυτοαξιολόγηση.
Σάββατο και Κυριακή 29 και 30 Μάρτη, παρεμβαίνουμε κι ακυρώνουμε πάλι τα σεμινάρια της ντροπής στο Υπουργείο Παιδείας.

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 στις 18.00 για να καθορίσει τη στάση του μετά και τη νέα εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ     «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου