Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

«Σταγόνα στον ωκεανό» το φετινό πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού

«Σταγόνα στον ωκεανό» αποτελεί το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας καθώς υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά σε μόλις 120.000 επιταγές, ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Το πρόγραμμα, που ξεκινά την 1η Αυγούστου 2014 και «τρέχει» για δεύτερη χρονιά φέτος, αφορά στην επιδότηση διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών τους, ωστόσο είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες με δεδομένο ότι οι εγγεγραμμένοι -και όχι οι πραγματικοί- άνεργοι ξεπερνούν κατά πολύ το 1 εκατομμύριο, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι εργατικές λαϊκές οικογένειες που βλέπουν τις διακοπές ως όνειρο «θερινής νυχτός», όπως επίσης και οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και οι ανασφάλιστοι. Παράλληλα και αυτά τα χρήματα που δαπανώνται για να δείξει η κυβέρνηση το δήθεν κοινωνικό της πρόσωπο, προέρχονται από κρατήσεις των εργαζομένων, ενώ η κυβέρνηση κατάργησε τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, συγχωνεύοντας τον στον ΟΑΕΔ, ουσιαστικά καταργώντας ακόμη και αυτό το περιορισμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που εκπονούσε παλαιότερα ο Οργανισμός.
«Δίνουμε την ευκαιρία του κοινωνικού τουρισμού σε όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους της χώρας. Είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα, που ξεκινήσαμε ήδη από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζουμε και φέτος με άλλες 120.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Δείχνουμε στην πράξη ότι το κοινωνικό κράτος υπάρχει και ξαναχτίζεται σε υγιείς και στέρεες βάσεις», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε μια προσπάθεια πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού χρηματοδοτήθηκε από τον Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών, που λειτουργεί στα πλαίσια του ΟΑΕΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου