Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

29ο δημοτικό σχολείο: Συμβολικός αποκλεισμός απο γονείς και παιδιά στην Θηβών και Τσαλδάρη


Στη συγκέντρωση που έγινε στις 21/05/14 στο Υπουργείο Παιδείας μετείχαν εκπαιδευτικοί και γονείς απ΄  όλη την Αθήνα ώστε να διαμαρτυρηθούν για το νέο κύμα συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας σχολείου . Υπήρχε συμμετοχή και από το σχολείο μας. Η ηγεσία του Υπουργείου αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών και γονέων ώστε να μην τοποθετηθεί αλλά κυρίως να μη δεσμευτεί απέναντι στο αίτημα να μην κλείσει κανένα σχολείο.
Στις  22/05/14 πραγματοποιήθηκε η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  του  Συλλόγου μας για κλείσιμο του σχολείου. Υπήρξε καθολική συμμετοχή των γονέων σε αυτή την πρωτοπόρα αγωνιστική δράση.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας επίσης , πραγματοποιήθηκε η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  του  Συλλόγου μας και έγινε η συγκέντρωση και ο συμβολικός αποκλεισμός στις οδούς Θηβών & Π. Τσαλδάρη όπου υπήρξε μεγάλη προσέλευση γονέων με τα παιδιά τους. Στη συγκέντρωση συμμετείχε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Περιστερίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη «Αρ. Κίνηση Περιστερίου»  κ. Πάνος Παπανικολάου. Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν δυναμικά τα σχολεία 13ο -33ο , 15ο και 11ο .

                                                                     
Χαιρετίζουμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματά μας και στάθηκαν με συνέπεια απέναντι στις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης.
Η επόμενη συνάντησή μας θα είναι την Παρασκευή στις 23/05/14 το απόγευμα στις 18:30 στην πλατεία Δημαρχείου με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή.
Τα επόμενα βήματα των αγώνων μας θα τα καθορίσουμε στη νέα σύσκεψη που θα κάνουμε τη Δευτέρα 26/05/14 στις 18:30 στα υπό συγχώνευση 13-33 Δημοτικά Σχολεία Περιστερίου (Πρέσπας και Πελοπίδα).
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ
Κανένα σχολείο, κανένα τμήμα, κανείς μαθητής,
κανείς εκπαιδευτικός λιγότερος!

Θα αγωνιστούμε ακόμα περισσότερο και ακόμα περισσότεροι για να
ανακληθεί το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου