Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αρνήθηκε να συναντήσει τους φορείς για τον υποβιβασμό σχολείων





Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αρνούμενη να συναντήσει τους συγκεντρωμένους στη χθεσινή διαμαρτυρία, επιβεβαιώνει στην ουσία τα σχέδια των συγχωνεύσεων. Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας για να μην περάσουν!


Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και γονείς από τα σχολεία της Αθήνας, συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 21 Μάη στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να διαμαρτυρηθούν  για τα σχέδια, που είδαν το φως της δημοσιότητας με το νέο σαρωτικό κύμα καταργήσεων, συγχωνεύσεων και υποβιβασμών σχολείων.
Καταγγέλουμε το Υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο γιατί καταπατώντας κάθε προβλεπόμενη διαδικασία και ερήμην όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας κρατούσε στα συρτάρια του ως εφτασφράγιστο μυστικό την εκ νέου πρόταση , καταργήσεων, συγχωνεύσεων και υποβιβασμών σχολείων αλλά και γιατί προχώρησε στην άρνηση της πολιτικής του ηγεσίας να συναντήσει αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών και γονέων, ώστε να μην τοποθετηθεί για τα  σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας και κυρίως να μη δεσμευτεί απέναντι στο καθολικό αίτημα να μην κλείσει και να μην υποβιβαστεί κανένα σχολείο. Με τη στάση του αυτή όχι μόνο επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα, αλλά μεγαλώνει τους φόβους και για μεγαλύτερες ακόμα περικοπές από αυτές που διέρρευσαν.  
Xαιρετίζουμε τους γονείς και τους συναδέλφους, που αναταποκρίθηκαν στα καλέσματα του συλλόγου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ και της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του Δ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και συμμετείχαν στις ενημερωτικές συναντήσεις, στις συσκέψεις, στο κλείσιμο των σχολείων και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο, που έστω και τόσο γρήγορα που οργανώθηκε, ως πρώτη απάντηση, είχε παλμό και μαζικότητα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα επαναλαμβάνοντας πως αυτά τα σχέδια δεν αφορούν μόνο τους συναδέλφους που θα «περισσέψουν» και θα περιφέρονται όμηροι αναζητώντας οργανική θέση, μόνο τους γονείς που θα στέλνουν τα παιδιά τους σε απρόσωπα και εγκαταλειμμένα σχολεία ή μόνο τους μαθητές που θα στοιβαχθούν σε πληθωρικά τμήματα, αλλά όλη την κοινωνία, γιατί είναι η συνέχεια της σαρωτικής πολιτικής που κλείνει, καταργεί και υποβιβάζει σχολεία, συμπτύσσει τμήματα, καταργεί όλο το αντισταθμιστικό εκπαιδευτικό έργο στη δημόσια εκπαίδευση και αποδομεί θεαματικά το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της. Συνεχίζουμε λοιπόν με κάθε τρόπο, με δράσεις παντού, σε κάθε σχολείο σε κάθε γειτονιά, συντονιζόμαστε, απαιτούμε, διεκδικούμε:

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ
Κανένα σχολείο, κανένα τμήμα, κανείς μαθητής,
 κανείς εκπαιδευτικός λιγότερος!
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου