Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΑΓΓΕΛΟΙ, ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ


                                                                            Δεν ξέρω αν φταίει ,που μικρή πήγαινα στο κατηχητικό ή που η κόρη μου έχει τελειώσει τη Θεολογική της Αθήνας (άσχετο βέβαια ,που δουλεύει σερβιτόρα και δεν προβλέπεται καμία διδακτική εργασία πια γιαυτήν λόγω κρίσης), αλλά το θέμα των ΑΓΓΕΛΩΝ το παίζω στα δάκτυλα.
Εχω διαβάσει για αγγέλους αγγελιοφόρους της γέννησης του Ιησού, για αγγέλους φύλακες και προστάτες, για αγγέλους τιμωρούς και εκδικητές, για αγγέλους έκπτωτους (διάβολους σωστούς) , για αγγέλους ορατούς ,αλλά κι αόρατους
Πρόσφατα διάβασα και για "ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" , στο νέο σχέδιο της τράπεζας EUROBANK, αλλά μη μου ζητήσετε επεξηγήσεις για το τι, πώς και σε ποιους απευθύνεται , γιατί ειλικρινά άκρη δεν έβγαλα και είναι πλέον γνωστό ότι δεν μπορώ ούτε τα χαράτσια να πληρώσω ούτε καν την τελευταία επινόηση του Υπουργείου Υγείας, δηλ. το χαράτσι των φαρμάκων, το επονομαζόμενο μέχρι ώρας "ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ". Κι όποιος έχει την ατυχία να καταπίνει φάρμακα καταλαβαίνει για ποιο θέμα ομιλώ...
Οι εκλογές τελείωσαν. Ολων των ειδών και όλων των επιλογών και το κύριο συμπερασμα είναι, πως παρότι στα νούμερα νίκησε καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι οι άλλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σκέψη και σύγκριση παρελθόντων εκλογών, χρόνων ή και αιώνων, υποστηρίζουν δημόσια όλοι πως είναι νικητές και όλοι πορεύονται ικανοποιημένοι αν όχι με τα κόμματα τους , τουλάχιστον με τον εαυτό του και τα κέφια , που είχε η φύση τη μέρα ,που τους δημιούργησε...
Δεν θέλω να γίνομαι κακή, αλλά εκείνο , που ξέρω και εφαρμόζω εγώ, όταν χάνω, είναι ότι ο χαμένος δίνει το χέρι τους νικητές είτε είναι συναγωνιστές του είτε αντίπαλοί του και λέει σεμνά:
Μπράβο σας που τα καταφέρατε . Καλή επιτυχία στο έργο σας.
Αυτά για τις εκλογές και με μία εξαίρεση, Την πρόταση παραίτησης, γιατί παραίτηση δεν είναι ακόμη ,του κου Φώτη Κουβέλη, του παλιού μου συναδέλφου και παλιού μου συναγωνιστή, προέδρου της ΔΗΜΑΡ.
Ενας γνωστός μου του έχει δώσει το παρατσούκλι ο "ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ¨, γιατί συχνά προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιθέσεις με δόσεις στρογγυλάδας σε λόγια ,μα και πράξεις.
Ως φαίνεται , όμως, οι στρογγυλές οι λύσεις τελικά δεν αποδίδουνε, παρεκτός για όφελος ατομικό κι αυτό κρατείστε το στο νου μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας!
Τα κουνούπια δυστυχώς έκαναν εμφάνιση από μέρες και στο Περιστέρι. Πέρσι λόγω έλλειψης δήθεν πόρων δεν ψέκασε ο δήμαρχος για όλους κος Ανδρέας Παχατουρίδης... Για προεκλογικές φιέστες κι εκδρομές λεφτά υπήρχαν, ας βρει λοιπόν και για τα κουνούπια φέτος, που κόσκινο μας κάνουνε.
Κι όσο για τη λακκούβα κάτω από το σπίτι μου, θα πείτε, δεν ξέρει, δυστυχώς, που μένω για να στείλει να την κλείσει.
Πάνω από τη βιοποικιλότητα της Χωράφας, όπου δει λακκούβα και κουνούπια εκεί θα περιμένω!
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου