Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ελληνικό «F-16» κατέπεσε σε αεροπορική βάση στην Ισπανία

Από την πτώση του «F-16»
Για 10 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες χειριστές και 13 τραυματίες κάνουν λόγο τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης, μετά την πτώση ελληνικού διθέσιου μαχητικού F16 εντός πίστας, στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, όπου μετείχε σε ΝΑΤΟική άσκηση.
Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, και ένας εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε τους αριθμούς αυτούς σχετικά με τους νεκρούς και τους τραυματίες. Λίγο νωρίτερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ισπανίας είχε πει στο Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία πως οι δύο χειριστές έχουν βρει τον θάνατο, την οποία μετέδωσαν ισπανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά η οποία έχει ξεσπάσει στη βάση, ενώ έχει δημιουργηθεί μια περίμετρος ασφαλείας.
Σημειωτέον, στη βάση αυτή έχουν μετασταθμεύσει ήδη από τις 19 Γενάρη 4 αεροσκάφη και 41 άτομα προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας από την 111 Πτέρυγα Μάχης και την Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP). Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σημειώνει ότι τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις απογειώθηκε το ελληνικό «F-16» ο κινητήρας παρουσίασε απώλεια ισχύος, το αεροσκάφος δεν πήρε ύψος και έπεσε πάνω σε υπόστεγο με άλλα σταθμευμένα αεροσκάφη. Προκλήθηκε κόλαση φωτιάς.
Ομάδα εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας, με επικεφαλής τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, πρόκειται να μεταβεί στον τόπο του ατυχήματος με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου