Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Στο "θέατρο πολιτών" ο Θ. Παφίλης

 
                                              Στο "Θέατρο Πολιτών" σε μια κατάμεστη αίθουσα  βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ το Σάββατο 17 Ιαναουαρίου Θ. Παφίλης. 
Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ο Θανάσης Παφίλης επεσήμανε ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν συνειδητά το λαό, προβάλλοντας τη θέση ότι φεύγει το μνημόνιο και είναι προκλητικό και έξω από κάθε λογική να ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, αφού κανένας από τους δύο δε δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τους νόμους του μνημονίου. Τα "χαϊδέματα" του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ για ανοχή και συνεργασία έχουν ακριβώς τον αντίθετο σκοπό: θέλουν στην πραγματικότητα να ξεμπερδεύουν με το ΚΚΕ για να εφαρμόσουν ουσιαστικά την ίδια πολιτική χωρίς την αντίθεση και την πίεση του λαϊκού κινήματος και ενός ισχυρού ΚΚΕ, γι' αυτό ακριβώς στις 26 Γενάρη χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ.
Σε ένα άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: "Την επόμενη μέρα μια κυβέρνηση, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και ακόμα κι αν ακολουθήσει κάπως διαφορετική διαδρομή, το σίγουρο είναι ότι θα έχει ξεκινήσει από την ίδια αφετηρία και θα έχει και τον ίδιο, κοινό προορισμό με τη στρατηγική της ΕΕ, την κερδοφορία των μονοπωλίων, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
                                                            

Γι’ αυτό κι αυτή η κυβέρνηση θα είναι -μας αρέσει δεν μας αρέσει- από χέρι αντιλαϊκή, γιατί θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ΕΕ. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί το χρέος, γιατί το αναγνωρίζει ως χρέος του λαού, της χώρας, μια κυβέρνηση που θα υπερασπίσει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Κι αυτό δεν το λέμε εμείς. Το ομολογούν οι ίδιοι.
Και όταν λέει, για παράδειγμα, η ΝΔ "τις μεταρρυθμίσεις έπρεπε να τις κάνουμε μόνοι μας χωρίς να μας τις ζητήσουν και θα κάνουμε και πάνω από τις δεσμεύσεις μας"…, και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει "διαπραγματευόμαστε εντός των πλαισίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών θεσμών"!
Η ΝΔ ζητάει επιμήκυνση χρέους, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει μείωση του χρέους, χαλάρωση της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, πιο επεκτατική πολιτική, συμπόρευση με τη Γαλλία και την Ιταλία για μεγαλύτερη άσκηση πίεσης στη Γερμανία.
Και σε αυτά δεν θα είναι μακριά η μέρα που θα τα βρουν.
Γι’ αυτό και την ίδια στιγμή που κοκορομαχούν, κρύβουν και οι δύο από το λαό ότι η όποια ρύθμιση του χρέους και η όποια χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, σε συμφωνία πάντα με τους εταίρους, ζητείται όχι για να ανακουφιστεί ο λαός, αλλά για ν’ αυξηθεί κυρίως η κρατική στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτό ακριβώς υπόσχεται ο Σαμαράς στους επενδυτές ανά τον κόσμο που δέχεται στο Μαξίμου, αυτά ακριβώς υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις αγορές, δηλαδή στους εκπροσώπους των καπιταλιστών, όπως στο Σίτι του Λονδίνου και αλλού.
Η ΝΔ με την προϋπηρεσία της στην κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ με την προϋπηρεσία του στην υπονόμευση του κινήματος διεκδικούν το ρόλο του εκλεκτού της ΕΕ, των μονοπωλίων.
Ο άνεργος όμως δεν θα πάρει πίσω τη δουλειά που είχε, με το μισθό και τα δικαιώματα που είχε κι αυτό μπορεί να το "εγγυηθεί" και η κυβέρνηση της ΝΔ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η όποια καπιταλιστική ανάκαμψη θα πατήσει πάνω στα κατεστραμμένα εργατικά δικαιώματα. Τα εργατικά δικαιώματα που άρχισαν να κατεδαφίζονται πριν από το μνημόνιο και ισοπεδώθηκαν μετά" τόνισε.

                                                           

Επισημαίνεται ότι την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιστεριώτης δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής  Χ. Μαργανέλης, ενώ παραβρέθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Τυμπλαλέξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου