Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Για χαλαρή κουβέντα, μεζεδάκια και κρασί οι πολιτικοί αρχηγοί

Για χαλαρή κουβέντα, μεζεδάκια και κρασί οι πολιτικοί αρχηγοί

Λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και αφού έκλεισε πλέον η «αυλαία» της προεκλογικής εκστρατείας οι πολιτικοί αρχηγοί δίνουν σήμερα το μεσημέρι το παραδοσιακό τους ραντεβού για χαλαρή κουβέντα, φαγητό, κρασί και ούζο με δημοσιογράφους ή στελέχη του κόμματός τους.

Συγκεκριμένα, το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συνομίλησε με ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος.
Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και μάλιστα απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: «Πάμε γερά το 14% των αναποφάσιστων είναι δικοί μας».
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τον κ. Σαμαρά να δέχεται πολλές ερωτήσεις από ξένους δημοσιογράφους.
Χαλαρή συζήτηση με δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, είχε το μεσημέρι σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έκανε 11 περιοδείες σε 15 μέρες στην επαρχία, και παντού συνάντησε ένα άλλο, χαρούμενο κλίμα, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά με τις εκλογές του 2012, ότι ο κόσμος πηγαίνει στην κάλπη χαρούμενος.
Για χαλαρή κουβέντα, μεζεδάκια και κρασί οι πολιτικοί αρχηγοί
Ανέφερε επίσης ότι το πρωί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ ερωτηθείς τι θα κάνει με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας υπενθύμισε τη φράση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι τις καλύτερες αποφάσεις τις παίρνεις στο μαξιλάρι σου.
Εξάλλου, όταν ρωτήθηκε πότε θα φορέσει γραβάτα απάντησε χαριτολογώντας: «Όταν θα καταφέρει να κουρευτεί το χρέος».
Για χαλαρή κουβέντα, μεζεδάκια και κρασί οι πολιτικοί αρχηγοί
«Μέρα περίσκεψης» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι βρέθηκε σε ουζερί στα Λαδάδικα, μαζί με τον γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος, Χρόνη Μακρίδη, υποψήφιους βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τους υποψήφιους βουλευτές για τον προεκλογικό τους αγώνα και σημείωσε πως «τώρα γίνονται οι ζυμώσεις και είναι οι κρίσιμες ώρες». Στο ερώτημα τι προτιμά ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις και το παραβάν, απάντησε με έμφαση «παραβάν, παραβάν», με δεδομένο ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει αυτούς που είναι ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και στο παραβάν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την καταρρακτώδη βροχή που συνάντησε χθες στη Δράμα και την Ξάνθη και την ανταπόκριση του κόσμου παρέπεμψε στο σύνθημα «μαζί, μαζί και στη βροχή».

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική του εκστρατεία και τους ευχήθηκε υγεία και χαρά. Αύριο το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος θα βρίσκεται στην Κάλυμνο και θα συνομιλήσει με τους ψαράδες του ακριτικού νησιού.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στις έντεκα το πρωί επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Καισαριανή. Τον κ. Κουτσούμπα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής, πολλοί οπαδοί του ΚΚΕ και υποψήφιοι βουλευτές. Ιδιαίτερο στιγμιότυπο ήταν η επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ του λαϊκού τραγουδιστή Γιώργου Μαργαρίτη, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Κουτσούμπα.
Παραδοσιακό τραπέζι, στις δύο το μεσημέρι στο «Αυγό του Κόκορα» στο Μεταξουργείο, θα παραθέσει στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συνεπικεφαλής της συμπαράταξης «Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά», Φώτης Κουβέλης.
Επίσης, στη μία το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου θα βρεθεί στο ουζερί «Τράτα» με δημοσιογράφους και στελέχη του κόμματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου