Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

«Ούτε μια μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων δεν διαθέτει το Αττικό νοσοκομείο»



                                                             
            Οι παιδικές κλίνες στην μονάδα της εντατικής θεραπείας δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ
            
Γράφει η Ρούλα Τικοπούλου  
Και ενώ υπάρχουν κανονικοί θάλαμοι νοσηλείας παιδιών στο Αττικό νοσοκομείο και εφημερεύει όπως το νοσοκομείο κάθε τέταρτη μέρα, το πολύ σοβαρό πρόβλημα έλλειψης μονάδας εντατικής θεραπείας, θεωρείται από  τους γιατρούς απολύτως απαραίτητο για δύο βασικούς λόγους:  
«Ο πρώτος λόγος είναι ότι νοσηλεύονται σοβαρά παιδιά ασθενείς» μας είπε ο Κ. Πρίφτης  Επίκουρος καθηγητής Πνευμονολογίας «και ο δεύτερος λόγος είναι ότι όλη η Δυτική Αττική δεν έχει καμία μονάδα εντατικής  θεραπείας παίδων. Υπάρχουν τρεις μονάδες, αλλά είναι στο κέντρο της Αθήνας. Στο «Αγίας Σοφίας», «Αγλαϊα Κυριακού» και «Πεντέλης».

«Λάβετε υπ’ όψιν» μας είπε ο κ. Πρίφτης «ότι εφημερεύουμε κυκλικά. Η Νίκαια, το Τζάνειο, το Θριάσιο και εμείς, εφημερεύουμε χωρίς κάλυψη μονάδας ΜΕΘ. Αυτό πέρα από την ηθική πλευρά, τίθετε ζήτημα κοινωνικής πλευράς. Διότι εάν ένα παιδί έχει κάτι το πολύ σοβαρό, φανταστείτε πόσο σοβαρή θα  ήταν η άμεση προσκόμισή του στο Αττικό νοσοκομείο».
Να σημειώσουμε ότι η μονάδα Παίδων εντατικής  θεραπείας δεν άνοιξε από την  αρχή ακόμα της λειτουργίας του Αττικού νοσοκομείου. Υποτίθεται ότι υπάρχει καλή πρόθεση από τους υπεύθυνους, και ενώ προκηρύχθηκαν τρεις θέσεις για να λειτουργήσει, οι διαδικασίες πάγωσαν, διότι πάγωσαν όλες οι κρίσεις.

Γεγονός είναι πάντως ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε μια μονάδα παιδικής εντατικής θεραπείας, ανεπίτρεπτο για ένα τόσο μεγάλο πληθυσμό στην δυτική Αττική να μένει ακάλυπτος. Επιτέλους ας σκύψουν σοβαρά οι υπεύθυνοι πάνω στα προβλήματα των φτωχών περιοχών και ας επισπεύσουν αυτές τις περιβόητες προσλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου