Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ απέρριψαν την ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ του ΚΚΕ για ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από την υπερχρέωση στις τράπεζες




Υπέρ των τραπεζιτών και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
                       που επίσης απέρριψε την πρόταση νόμου
Εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να αποπληρώσουν τραπεζικά δάνεια και οδηγούνται σε απόγνωση.
Η ραγδαία αύξηση του τραπεζικού δανεισμού των λαϊκών οικογενειών δεν ήταν τυχαία. Πραγματοποιήθηκε σε περιόδους άνθισης της καπιταλιστικής οικονομίας και ήταν απαραίτητη για την πρόσκαιρη επικερδή τοποθέτηση των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων των μονοπωλιακών ομίλων που, σε διαφορετική περίπτωση, θα λίμναζαν στο τραπεζικό σύστημα. Οδήγησε στη χρονική μετάθεση της κρίσης, διογκώνοντας ταυτόχρονα και το βάθος της.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου που στοχεύει στην ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση, με μετάθεση του βάρους της κρίσης στους τραπεζικούς ομίλους, προβλέποντας τη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες.
Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ περιλαμβάνει:
u  Διαγραφή τόκων και των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν
u Διαγραφή του 50% των οφειλών για στεγαστικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ, για καταναλωτικά δάνεια μέχρι 30.000 ευρώ και πιστωτικές κάρτες μέχρι 20.000 ευρώ.
u  Πάγωμα των δανείων για τους ανέργους.
u Μείωση των οφειλών των Επαγγελματοβιοτεχνών – εμπόρων, των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων προς τις τράπεζες
u Παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους τραπεζών εναντίον των λαϊκών οικογενειών.
Την πρόταση νόμου απέρριψε η τρικομματική πλειοψηφία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, που υπερασπίστηκαν, για άλλη μια φορά, τα συμφέροντα των τραπεζιτών. Υπέρ των συμφερόντων των τραπεζιτών τάχθηκε και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που επίσης απέρριψε την πρόταση νόμου για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών.


Οι Εκλεγμένοι στο ΔΣ της Ένωσης                                                                                   29.05.2013
Κώστας Λεμπέσης
Ανθούλα Γιαννακοπούλου
Φλώρα Σιδερή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου