Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζεται η αερομεταφορά ενώ σχεδόν έσβησε η φωτιά

Στους 221 ανέρχεται ο αριθμός των διασωθέντων από το πλοίο «Norman Atlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα της Κυριακής κι ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας. 
Η επιχείρηση μετεπιβίβασης των υπόλοιπων 256 επιβατών συνεχίζεται από εναέρια μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων και με χαμηλές θερμοκρασίες.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα Super Puma, ένα ελληνικό και τρία ιταλικά.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας που μίλησε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό από τους 221 μέχρι στιγμής διασωθέντες, οι 71 έχουν μεταφερθεί στο αεροδρόμιο του Λέτσε, 150 έχουν μεταφερθεί σε παραπλέοντα πλοία.
Στην περιοχή μεταβαίνει το ελληνικό ρυμουλκό «Μεγαλόχαρη» το οποίο θα επιχειρήσει την ρυμούλκηση του πλοίου, χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί ακόμα, σε ποιο λιμάνι θα ρυμουλκηθεί, στην Ιταλία ή στην Αλβανία.
Υπενθυμίζεται ότι νεκρός είναι ο Γιώργος Δούλης, που είχε εγκλωβιστεί στη γλίστρα του πλοίου, μαζί με τη σύζυγό του κατά την επιχείρηση εκκένωσης. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ο άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ η γυναίκα βρισκόταν επί ώρες εγκλωβισμένη στη γλίστρα. Η γυναίκα διασώθηκε από την ιταλική ακτοφυλακή και μεταφέρθηκε στο Πρίντεζι, μαζί με τη σορό του άνδρα της.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο, είναι υπό πλήρη έλεγχο ενώ οι ιταλικές αρχές φέρεται να μετέφεραν υγειονομικό προσωπικό στο πλοίο προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στους υπόλοιπους επιβαίνοντες.
Περίπου στις 3 τα ξημερώματα, επιχειρήθηκε η μετεπιβίβαση των επιβαινόντων του Νormal Atlantic σε πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού. Η προσπάθεια σταμάτησε λίγο αργότερα λόγω ενίσχυσης των ανέμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου