Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 2015!

                                                                            

Σαν το νεράκι κυλάει ο χρόνος. Αλλοτε γάργαρο κι άλλοτε θολό, άλλοτε γλυκόπιοτο κι άλλο πίκρα σκέτη και ξυνίλα, ανακατεμένη με φαρμάκι αληθινό. Τα χρόνια στην πλάτη μας προστίθενται ολοένα και με τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης λυγίζουν αβάσταχτα τον παγωμένο από το κρύο σβέρκο μας .
Πόσοι συνάνθρωποί μας, χάθηκαν άδικα μέσα στο καιόμενο NORMAN ATLANTIC...Και πόσοι ακόμα αγνοούνται!
Το 2015 καταφτάνει σε λίγο. Ενα ακόμη νούμερο, επάνω στο καλεντάρι της ανθρώπινης ιστορίας, που δεν γνωρίζει πως εμείς αποφασίσαμε για φέτος :"ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ"...
Ευθύνες βαριές, αλλά από εκείνες, που μόνο από ελεύθερη βούληση μπορείς πάντα να πάρεις . ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ, ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!Ο Ρήγας Φεραίος, το έλεγε, συχνά.
Οι άνθρωποι γύρω μας, Ελληνες και άλλοι, πολυποίκιλες εκδοχές από την ίδια προγονική ρίζα, την ανθρώπινη, με πατρίδες ή και χωρίς, με στόχους ή χωρίς, με ιστορία και παραδόσεις ,αλλά και χωρίς, με υψηλό φρόνημα αξιοπρέπειας, αλλά και όχι, πασχίζουν να ακολουθήσουν πάντα πρωτοπορίες, που θα τους βοηθήσουν να διατηρήσουν την επιβίωσή τους και γιατί όχι, μαζί με προκοπή, δημιουργία, αγάπη και χαρά.
Στην Ελλάδα, οι πολίτες, στις 25 του Γενάρη του 2015, ετοιμάζονται να βγάλουν το χέρι από την κρύα και άδεια, κατά πλειοψηφία φυσικά, τσέπη τους και να ψηφίσουν για νέα κυβέρνηση της χώρας.
Είναι έτοιμοι για σοβαρές αλλαγές;
Είναι διατεθειμένοι όχι απλά να ψηφίσουν, αλλά να συμμετέχουν με τη φυσική και ψυχική παρουσία τους σε πραγματικές ,και κατά τη γνώμη μου ,ιστορικές αλλαγές;
Είναι αποφασισμένοι να αφήσουν για πάντα τη γούβα του καναπέ τους, την παλιά πολυθρόνα του παπού τους, τη σιωπή του θλιμένου κρεβατιού τους και να κοιτάξουν κατάματα επιτέλους τον καθρέφτη τους, φωνάζοντας δυνατά και εις ευήκοον όλων των παλιών και αποτυχημένων:
-ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
Νάτος ο νέος χρόνος. Ερχεται... Θα σας φέρει απλόχερα, αυτά που θα του ψυθιρίσετε στο αυτί, κι αν έχετε βάβαια σκοπό να αγωνιστείτε για αυτά με κάθε ρηνίδα της ύπαρξής σας.
Με ή χωρίς τη συμμετοχή μας ο καινούριος χρόνος θα γεννηθεί. Αυτό λέει η εμπειρία του παρελθόντος. Αν είμαστε όλοι εκεί θα δούμε να γεννιέται κάτι νέο, ελπιδοφόρο και ανατρεπτικό.Και το σπουδαιότερο...
Θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου