Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση Τζόκα σε σχέση με την πρωτοβουλία Μανιάτη για το ΣΟΑΠ Δυτικής Αθήνας



                                                                             

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας, σε σχέση με την πρωτοβουλία που πήρε πρόσφατα ο Υπουργός Π.Ε.Κ.Α καλώντας Υπουργούς και Δημάρχους να δημιουργήσουν ομάδα εργασίας για την επιτάχυνση των διαδικασιών του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) της Δυτικής Αθήνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πληροφορήθηκα από τον Τύπο την πρωτοβουλία που πήρε πρόσφατα ο Υπουργός Π.Ε.Κ.Α.
Θέλω να επιβεβαιώσω την υπαρκτή ανάγκη κινητοποίησης κρατικών και αυτοδιοικητικών μηχανισμών για την επιτάχυνση των διαδικασιών του απαραίτητου για την περιοχή ΣΟΑΠ.
Ωστόσο πρέπει να επισημάνω την αδιανόητη λογική αποκλεισμού της Περιφέρειας Αττικής από κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία μετά την ανάληψη της νέας Περιφερειακής Διοίκησης, σε θέματα αρμοδιότητάς της. Σειρά κυβερνητικών παρεμβάσεων όπως για το Πάρκο Τρίτση, την διαχείριση των πλημμυρικων φαινομένων, τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα κ.α. αποκλείουν επανειλημμένα  την Περιφέρεια Αττικής. Αυτή η μεθόδευση δεν μπορεί πλέον να εκλαμβάνεται ως αθώα παράλειψη, αλλά ως  σχεδιασμός κομματικής στόχευσης.
Η επισήμανση αυτή δεν γίνεται ως μεμψιμοιρία αλλά ως διεκδίκηση της ευθύνης που μας αναλογεί με στόχο την επίλυση ζητημάτων που έχουν άμεση επίπτωση στους πολίτες της Αττικής που εκπροσωπούμε. Η Περιφέρεια Αττικής ως συλλογική έκφραση των πολιτών δεν μπορεί να αρκεστεί στο ρόλο του εκταμιευτή κονδυλίων για την υλοποίηση ενός ΣΟΑΠ που σχεδιάζεται αλλού, αλλά θα έχει ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και το έλεγχό του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου