Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Το σωματείο επαγγελματιών πωλητών ΣΤ΄λαϊκής αγοράς Αθηνών έκοψε την πίτα του!



                                                                       
                                                                       
Την Κυριακή 23-2-2014 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΥΒΕ Περιστερίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Σωματείο Επαγγελματιών Πωλητών ΣΤ¨ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών, τίμησε συναδέλφους πωλητές του που αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης και πραγματοποίησε την ετήσια γιορτή για τα μικρά παιδιά κι εγγόνια των μελών, συνεργατών και φίλων του.
   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, χαιρέτησαν κι ευχήθηκαν στη Δ/ση και στους πωλητές της ΣΤ΄ Λ/Α ``καλή χρονιά΄΄ και έκοψαν κομμάτι πίτας:
-          Ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Κώστας Παπαντωνίου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ερμείδου Γεωργία και Πανταλάκη-Ανδριανοπούλου Ιωάννα και ο κ. Χάρης Πασβαντίδης οικονομικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.
-          Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Περιστερίου κι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ``Περιστέρι για όλους΄΄ και υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Κελάφας και οι νυν και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του: Θανάσης Δημητρίου, Φουντά Βιβή, Πλέστης Αλέξανδρος, Μπάος Βασίλειος, Κυριακόπουλος Γιάννης, Θεοδωρακόπουλος Τάσος, Δημήτρης Έλληνας, Σοφρωνάς Γιώργος και Τσακμάκης Ευάγγελος καθώς και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου Σαχπατζίδης Γρηγόρης.

 -          Οι Τμηματάρχες του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αττικής κ.κ. Βάσω Γεμενετζή και Κραβαρίτης Νίκος, ο εκπρόσωπος του κλάδου στο Δ.Σ. του ΟΛΑΑΤ Μανώλης Γεωργακάκης, ο πρόεδρος της Β΄ Λ/Α Δημήτρης Μουλιάτος, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε΄ Λ/Α Δημήτρης Μουτσούλας, Νικολακάκης Νίκος και Δημητρόπουλος Θανάσης, ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας της Α΄ Λ/Α Βατράνης Νίκος και Γιαννούλης Θεόδωρος, και οι πρόεδροι: της Β΄ Λ/Π Γιώργος Τσούνης και της Γ΄ Λ/Π Γιώργος Καζέπης, ενώ τον Σύλλογο Παραγωγών Πωλητών της ΣΤ΄ Λ/Α εκπροσώπησε το μέλος της Δ/σής του Δελιμπαλταδάκης Γιώργος.
-          Το τακτικό μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΑΑΤ, συνάδελφος πωλητής της Β΄ Λ/Π και υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού Γιάννης Διάκος, ο πρόεδρος του ``Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου΄΄ Ανδριανόπουλος Κώστας, ο εκπρόσωπος των παραγωγών οπωρ/κών Κρήτης Μελαμπιανάκης Μπάμπης και ο υπεύθυνος της εταιρίας φύλαξης Λ/Α ``GUARANTEE SECURITY΄΄ Κώστας Συμιακάκης.
                                                                                   

   Παραβρέθηκαν επίσης οι ανταποκριτές των ηλεκτρονικών εφημερίδων-site: ``Δυτικός Λόγος΄΄ κ. Ρούλα Τικοπούλου, ``Πολιτιστικός Αθλοδρόμος΄΄ κ. Νικήτας Παύλου και από την εφημερίδα ``Ελεύθερος Διάλογος΄΄ του Περιστερίου η κ. Αντωνάτου Χριστίνα.

   Ο πρόεδρος της ΣΤ΄ Λ/Α Γιάννης Δημητρίου εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας: ευχήθηκε ``καλό κατευόδιο και καλή υγεία΄΄ στους αποχωρήσαντες συναδέλφους-πωλητές της ΣΤ΄ Λ/Α, καλωσόρισε τα νέα μέλη που τους αντικατέστησαν, αναφέρθηκε στην πολύμορφη κοινωνική προσφορά των Λ/Α και στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο Ελληνικός Λαός και κατ’ επέκταση όλοι οι πωλητές των Λ/Α, καταφέρθηκε ενάντια στα δυσβάσταχτα αντιλαϊκά και φοροεισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης, πρόβαλε τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης των πωλητών Λ/Α και την ενεργώ συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις εθελοντισμού, συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε πάσχοντες και αναξιοπαθούντες συνανθρώπους, επεσήμανε ότι οι Λ/Α είναι το ``αποκούμπι΄΄ του φτωχού καταναλωτή και ο κυματοθραύστης της ακρίβειας, τόνισε τον βιοποριστικό χαρακτήρα του επαγγέλματος του πωλητή Λ/Α, κατηγόρησε κρυφούς και φανερούς πολέμιους του θεσμού ότι επιχειρούν τη διάλυσή του και ζήτησε από τους πολιτικούς και Πολιτειακούς εκπροσώπους και φορείς να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις Λαϊκές Αγορές και το κοινωνικό έργο τους, που αποτελούν γνήσιο και καταξιωμένο λαϊκό θεσμό, χωρίς ποτέ μέχρι τώρα να επιβαρύνουν το Ελληνικό Κράτος.
Τέλος, ευχαρίστησε επισήμους, πωλητές και φίλους για την παρουσία τους κι ευχήθηκε σ’ όλους ``καλή χρονιά΄΄.
                                                                  

    Όλοι όσοι από τους επισήμους μίλησαν στη συνέχεια, επαίνεσαν τη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση του προέδρου Γιάννη Δημητρίου και της ΣΤ΄ Λ/Α γενικότερα, αναγνώρισαν το έργο των Λαϊκών Αγορών και τον καθημερινό μόχθο των πωλητών τους και όλοι εξέφρασαν τη στήριξή τους και την ανάγκη επιβίωσης του θεσμού, προς όφελος του Καταναλωτή, της αγροτικής παραγωγής και της Εθνικής Οικονομίας.

   Στη συνέχεια ο κύριος Παπαντωνίου και οι άλλοι επίσημοι έκοψαν την πίτα και ο πρόεδρος της ΣΤ΄ Λ/Α απένειμε στους παλαίμαχους πωλητές της τιμητικές πλακέτες, ευχαριστώντας τους για την έως τώρα έμπρακτη συμμετοχή τους στο συλλογικό αγώνα εδραίωσής της και φωτογραφήθηκε μαζί τους.
   Προσφέρθηκαν αναψυκτικά, διάφοροι μεζέδες, ποτά και κομμάτια πίτας και το ``Κριτικό Μουσικό Συγκρότημα΄΄ του Δημήτρη Πρωτογεράκη διασκέδασε τους παρευρισκομένους με Κριτικές μαντινάδες και παραδοσιακά τραγούδια, ενώ στα μικρά παιδιά μοιράστηκαν δώρα, αναψυκτικά κι εδέσματα και ψυχαγωγήθηκαν με ομαδικά παιγνίδια από κλόουν και ταχυδακτυλουργό, κλείνοντας χαρούμενα την όλη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου