Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σε κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας, η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ,



                                                             


Σε κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας, πραγματοποιήθηκε, χθες Κυριακή 23 Φλεβάρη, η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ, με την συμμετοχή εκατοντάδων αντιπρόσωπων από τοπικές και κλαδικές Γραμματείες, καθώς και των Ομοσπονδιών και των σωματείων που ανήκουν στην ΠΑΣΕΒΕ. 
          Η μεγάλη συμμετοχή  και ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε αποδεικνύουν ότι στα 4 χρόνια που μεσολάβησαν από την ίδρυσή της, τον Μάρτη του 2010, η ΠΑΣΕΒΕ έχει πλέον καταξιωθεί ως ο διακριτός αντιμονοπωλιακός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα των  αυτοαπασχολούμενων.  Ένας σημαντικός αριθμός αυτοαπασχολούμενων έχει αγκαλιάσει την ΠΑΣΕΒΕ και δένει την ατομική του υπόθεση με τον συλλογικό αγώνα, ενάντια στα μονοπώλια και την βαρβαρότητα.
Στις εργασίες της συνδιάσκεψης έγινε εκτενής αναφορά για τις εξελίξεις και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη δουλειά και τη ζωή των αυτοαπασχολούμενων. Αρκετές τοποθετήσεις ασχολήθηκαν με τις συνέπειες από  την επέλαση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στους κλάδους της οικοδομής, του εμπορίου, της μεταφοράς. Άλλες τοποθετήσεις μετέφεραν την εμπειρία από τις κινητοποιήσεις στα ζητήματα της ασφάλισης και της φοροληστείας, τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και υπεράσπισης του δημόσιου αγαθού της υγείας και της ασφάλισης.
Συζητήθηκαν επίσης, τα βήματα και οι δυσκολίες που είχαμε στην μαζικοποίηση και λειτουργία των σωματείων, η συνεχής δουλειά μυρμηγκιού που απαιτείται για την παρεμπόδιση αντιλαϊκών μέτρων τόσο από Ε.Ε. και κυβέρνηση όσο και από Δήμους και Περιφέρειες, η ανάγκη να ασχολούμαστε με κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα.                                                                                                                       Ενθαρρυντικό σημάδι είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι των εκπροσώπων ήταν νέοι συνάδελφοι που δεν το βάζουν κάτω, δεν συμβιβάζονται, δεν «χάφτουν» τις αυταπάτες των ξεπουλημένων ηγεσιών και δίνουν μάχη για να αποκαλύψουν τον ρόλο τους.
Τελικά, στην συνδιάσκεψη αποτυπώθηκε τόσο η  πρόοδος που έχει επιτευχθεί, όσο και η ανάγκη αντιμετώπισης των αδυναμιών και των καθυστερήσεών μας.
Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης  χαιρέτησαν εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, δηλώνοντας την κοινή πεποίθηση ότι η συμμαχία μας ενάντια στα μονοπώλια είναι ο δικός μας μονόδρομος.
          Η επιτυχία της Συνδιάσκεψης είναι σίγουρο ότι κρίθηκε, μέρες πριν, μέσα στις δεκάδες συσκέψεις που προηγήθηκαν σε κλάδους και πόλεις, εν μέσω αγώνων και αρχαιρεσιών, οι οποίες συμπύκνωσαν την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων από την μάχη στα Σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές.
Η νέα Πανελλαδική Γραμματεία που αναδείχτηκε από την Συνδιάσκεψη χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους, που συμμετείχαν στις διαδικασίες της Συνδιάσκεψης και καλεί σε άνοδο της δουλειάς μας για την παραπέρα ενίσχυση της συσπείρωσης των αυτοαπασχολούμενων, για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε, τίποτα όμως δεν μπορεί να κρύψει ότι η αρχή έχει γίνει…
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου