Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Δωρεάν εξέταση για τον ιό HIV στον Δήμο Περιστερίου



 Η πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV, τον ιό του AIDS (22-29 Νοεμβρίου 2013) έχει στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την αποφυγή της καθυστερημένης διάγνωσης που μπορεί να στοιχίσει ακόμα και την ίδια την ζωή του ασθενούς.
Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη. Στα πλαίσια της Εβδομάδας Εξέτασης για τον HIV, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, στον Δήμο Περιστερίου και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίου Αντωνίου (σταθμός Μετρό Αγ. Αντωνίου), παρέχεται δυνατότητα ανώνυμης και δωρεάν εξέτασης  (με στοματικό υγρό - αποτέλεσμα σε 20’) από τις 10:00 έως τις 24:00.
Το μήνυμα της εβδομάδας είναι "ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV - ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ" και στόχος η ενθάρρυνση όλων ώστε να μιλήσουν ανοιχτά για το ΗIV/AIDS και η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών, των οργανώσεων υγείας, των επαγγελματιών υγείας και των φορέων χάραξης πολιτικής. 
Στην Ελλάδα το πρόγραμμα συνδιοργανώνει η PRAKSIS (www.praksis.gr ), το Ath Checkpoint (www.athcheckpoint.gr ) και το Κέντρο Ζωής (www.kentrozois.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου