Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ξεσηκωμός τώρα, κλείνουν τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στο Περιστέρι


                                                        


 Μαζικός αγώνας για να υπερασπιστούμε τη ζωή των λαϊκών οικογενειών
Να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα υγείας, να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο . Καμιά διαθεσιμότητα –απόλυση .
Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου καταγγέλλει  τις  εγκληματικές  αποφάσεις της κυβέρνησης που οδηγούν   στο κλείσιμο των  μονάδων  υγείας του ΕΟΠΥΥ και  στο Περιστέρι . Ήδη , αυτές τις μέρες , άρχισαν οι απομακρύνσεις γιατρών  .
 Συνεχίζεται η διάλυση των  νοσοκομείων  της Δυτικής Αττικής . Το νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων στην Αγ. Βαρβάρα καταργήθηκε , τα ράντζα έχουν γεμίσει το Αττικό Νοσοκομείο το οποίο σταματά άμεσα  τη θεραπεία των καρκινοπαθών. Μετακινούνται αιφνιδιαστικά κλινικές από το ένα νοσοκομείο στο άλλο με όλους τους κινδύνους που ενέχουν τέτοιες διακομιδές για τους ασθενείς .   Στο ΨΝΑ ( Δαφνί ) και στο Δρομοκαϊτειο βρίσκεται σε εξέλιξη η απόπειρα οριστικού κλεισίματος .       
 Οι λαϊκές γειτονίες της ανεργίας , των χαμηλοσυνταξιούχων της φτώχιας και των πλειστηριασμών οδηγούνται στη εξόντωση για να θησαυρίσουν τα μονοπώλια .
Συνταγογράφηση ,  κλείσιμο ραντεβού και εκτέλεση συνταγής από το φαρμακοποιό , επι πληρωμή . Αναγκαία φάρμακα εκτός λίστας , δυσβάσταχτη συμμετοχή  , χαράτσι 25 ευρώ για την είσοδο στο νοσοκομείο . Απολύσεις γιατρών και νοσηλευτών διαλυμένες υποδομές σε κάθε μονάδα υγείας . Ολόκληρα τμήματα και εργαστήρια ερημωμένα, απαξιωμένα λειτουργούν με τη μεγάλη αυτοθυσία των εργαζομένων. Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ασθενείς  εξαναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα με επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση. Ολοένα και περισσότεροι αδυνατούν να το πράξουν και αργοπεθαίνουν στερούμενοι φάρμακα και νοσηλεία.
Με αυτό τον τρόπο τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους μαζί με την ΕΕ  ενισχύουν τα μονοπώλια στην Υγεία και την επιχειρηματική δράση των συρρικνωμένων δημόσιων μονάδων, με ασθενείς που θα πληρώνουν ακριβά και εργαζόμενους υγειονομικούς που θα στοιχίζουν φθηνά. Έτσι θα εξασφαλίζεται η κερδοφορία των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων, αλλά και  των επιχειρήσεων υγείας. Αυτός είναι ο ΄΄ ευρωμονόδρομος ΄΄ και όσοι μας οδήγησαν και επιμένουν σε αυτόν έχουν εγκληματικές ευθύνες και σπέρνουν αυταπάτες . Μόνη ελπίδα είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης με λαϊκή εξουσία και το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει . 
Εμείς τα παιδιά και τα εγγόνια μας δεν  έχουμε ζωή αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας .
·         Να εμποδίσουμε τώρα , μαχητικά ,το κλείσιμο των ιατρειών του ΕΟΠΥΥ στο Περιστέρι
·          Να διεκδικήσουμε την κάλυψη όλων των κενών σε επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό άμεσα .  
·         Με συντονισμένο αγώνα ,  εργάτες , άνεργοι ,  νέοι , συνταξιούχοι , αυτοαπασχολούμενοι μαζί με το ιατρικό , νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στους χώρους υγείας ,   να διεκδικήσουμε την Πανελλαδική ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με προσανατολισμό στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.
·         Να χρηματοδοτηθούν όλα τα Κέντρα Υγείας και τα πολυατρεία του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά και πλήρως από το κρατικό προϋπολογισμό.
·         Να καταργηθεί κάθε πληρωμή των ασθενών.
·         Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και την πρόνοια.
·         Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου