Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ - Νέα συγκέντρωση αύριο στο υπ. Υγείας

Συνεχίζονται σήμερα -και μέχρι την Τρίτη- οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ενάντια στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που προωθεί η κυβέρνηση και μεταξύ άλλων προβλέπει κινητικότητα σχεδόν ολόκληρου του προσωπικού του Οργανισμού και ενδεχομένως κλείσιμο των υγειονομικών μονάδων.
Στο μεταξύ, εργαζόμενοι και γιατροί του ΕΟΠΥΥ, δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αύριο, Παρασκευή, στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί αποφάσισε για το λεκανοπέδιο Αττικής το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ για την επαρχία αποφάσισε κάλυψη των απεργιών.
Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» - ΔΗΠΑΚ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας) με ανακοίνωσή της καλεί τους γιατρούς «μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή, στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Η ΔΗΠΑΚ καλεί σε πάλη για:
  • Να πληρωθούν άμεσα όλες οι εφημερίες, να ανακληθούν οι περικοπές στους μισθούς μας. Να δοθούν αυξήσεις.
  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών και γενικότερα εργαζομένων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς καμιά προϋπόθεση.
  • Σταθερό 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο. Μία εφημερία την εβδομάδα.
  • Κανένας φραγμός για την ειδικότητα. Η εκπαίδευση και η μετεκπαίδευση των γιατρών να είναι αποκλειστικά ευθύνη του κράτους με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία εμπλοκή των ιδιωτών και των φαρμακευτικών εταιρειών στην επιμόρφωση των γιατρών.
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία.
Προκλητικός ο Α. Γεωργιάδης
Συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους ο υπουργός Υγείας, ο οποίος σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό επιτέθηκε στους απεργούς γιατρούς, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να αφήσει «κανέναν να νομίζει πως μπορεί να εκβιάζει το κράτος». Απείλησε παράλληλα πως το υπουργείο διαθέτει plan B που «δε θα αρέσει» στους γιατρούς.
Διαμήνυσε επίσης πως «δεν είμαι διατεθειμένος να κρατήσω στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζομαι, γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου