Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

5η τακτική συνεδρίαση ΣΟΠΠ Δυτικής Αθήνας για το 2013



                                                                                 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 η 5η τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Αθήνας (ΣΟΠΠ) στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου του ΣΟΠΠ Κώστα Παπαντωνίου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση ήταν τα εξής:
·           Αντιπλημμυρική προστασία στη Δυτική Αθήνα
·           Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2013-2014
Συζητήθηκε ο συντονισμός και η άμεση παρέμβαση όλων των φορέων κατά τη διάρκεια των πρόσφατων βροχοπτώσεων που έπληξαν τη Δυτική Αθήνα αλλά και οι ενέργειες που έγιναν μετά τα συμβάντα. Μετά την έντονη βροχόπτωση της 11ης Νοεμβρίου, συγκροτήθηκε άμεσα με απόφαση (αρ.απ. 221699/12-11-2013, ΑΔΑ:ΒΛΙΡ7Λ7-3Ρ6) του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους Δ/ντες Τεχνικών Έργων και Ανάπτυξης της Δυτικής Αθήνας και μηχανικό της Περιφέρειας Αττικής, η οποία κατέγραψε και έκανε αποτίμηση των ζημιών σε μεταποιητικές μονάδες στις πληγείσες περιοχές με στόχο την άμεση επιχορήγηση των δικαιούχων.
Όσον αφορά την πρόληψη από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό, συζητήθηκε η επικαιροποίηση του σχεδιασμού και η ετοιμότητα των φορέων, ο έλεγχος της καλής λειτουργίας των μηχανημάτων και του εξοπλισμού, οι ενέργειες αποχιονισμού του οδικού δικτύου κ.α.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι 42 φορέων που είναι μέλη στο ΣΟΠΠ: της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Περιστερίου, Αιγάλεω, Ιλίου, Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου,  του ΑΣΔΑ, των ενόπλων δυνάμεων (Στρατόπεδο Καραϊσκάκη Α’), των σωμάτων ασφαλείας, της τροχαίας, της πυροσβεστικής, της Δ/νσης Δασών, του ΙΓΜΕ, της ΕΜΥ, της ΔΕΔΔΗΕ, των μέσων μαζικής μεταφοράς, εθελοντικών οργανώσεων. Συμμετείχαν και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου