Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ξαφνική επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη στο Περιστέρι



                                                                 

Της Ρούλας Τικοπούλου
Ξάφνιασε η επίσκεψη του υπουργού υγείας Α. Γεωργιάδη στο Περιστέρι σήμερα στις 11.45 π.μ στο νέο δημαρχείο, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Α. Παχατουρίδης και οι γιατροί του ΚΕΛΠΝΟ για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας στο Μπουρνάζι.  
Η επίσκεψη αυτή συνέπεσε με την κινητοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΠΥ στο ΙΚΑ Περιστερίου, για την οποία ενημερώθηκε ο υπουργός και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αλλά και στον δήμαρχο, σχετικά με την όλη λειτουργία του ΙΚΑ.
«Τηρήσαμε την συμφωνία μας με τον δήμαρχο για το κέντρο υγείας» τόνισε και συνέχισε «δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ, διότι βρέθηκε λύση. Σας λέω λοιπόν ότι ούτε και το ΙΚΑ Περιστερίου θα κλείσει. Αυτή την στιγμή η απεργία που γίνεται, είναι από μια παρεξήγηση. Ο ΕΟΠΠΥ αλλάζει χαρακτήρα και ο εργοδότης των γιατρών θα είναι το κράτος  και αυτή θα είναι η διοικητική μεταβολή. Οι  υπηρεσίες θα αυξηθούν, θα μεταφερθεί προσωπικό από το ΕΣΥ ενώ ο τελικός στόχος αυτής της μεταρρύθμισης θα είναι η ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες. Η διαφορά θα είναι ότι ο ασφαλισμένος στον ΕΟΠΠΥ θα πληρώνει ότι και στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ στον  μη ασφαλισμένο θα παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες. Η διοικητική μεταβολή θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην κλείσουν οι μονάδες ούτε ένα 24ωρο».
Ο δήμαρχος υπέβαλλε μια σειρά ερωτημάτων στη συνέχεια στον υπουργό και μετέφερε την ανησυχία των δημοτών για κλείσιμο του ΙΚΑ και για απολύσεις γιατρών. Ο κ. Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός και δήλωσε ότι δεν θα κλείσει το ΙΚΑ αντίθετα θα γίνει 24ωρης λειτουργίας, ταυτόχρονα θα γίνει ξεκαθάρισμα ειδικοτήτων των γιατρών, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται ανάλογα με τις ανάγκες. Ξεκαθάρισε επίσης ότι το ολοκληρωμένο σχέδιο θα παρουσιασθεί στις αρχές Δεκεμβρίου και ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να φτιάξει την πρωτοβάθμια υγεία στα πρότυπα της Ευρώπης.  
                                                                               

Επισημαίνεται  ότι πριν την επίσκεψη του υπουργού, προηγήθηκε τοποθέτηση του δημάρχου για το κέντρο υγείας στο Μπουρνάζι, και τις αξιέπαινες προσπάθειες όπως είπε του Υπουργείου Υγείας να μην κλείσει.
Η  διοικητικά υπεύθυνη του κέντρου υγείας Ε. Χατζηπασχάλη μίλησε για την αναβάθμιση του κέντρου, και για την πολιτική βούληση να στηριχθεί το κέντρο υγείας, προκειμένου να γίνει πρότυπο αστικού τύπου, δίνοντας έτσι πρωτοβάθμια φροντίδα στους πολίτες. Με την στήριξη του ΚΕΛΠΝΟ έγινε συντονισμένη προσπάθεια από τον δήμο και το υπουργείο, να λειτουργήσει από τον Οκτώβριο με αρκετές ειδικότητες γιατρών (παθολογικό, καρδιολογικό, πνευμονολογικό, παιδιατρικό, ακτινοδιαγνωστικό, οδοντιατρικό, εργαστήριο μικροβιολογίας, μονάδα βραχείας νοσηλείας).
«Αυτό που θέλουμε» τόνισε «είναι να το μάθει ο κόσμος και να στηρίξει αυτές τις λειτουργίες για να εξυπηρετηθεί ο ίδιος».
Ο πνευμονολόγος του Κέντρου Α. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι στις 11-12-13 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει σπυρομέτρηση  στους δημότες καπνιστές, θα δοθεί έμφαση στα αδιάγνωστα περιστατικά, και έκανε γνωστό ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει το αντικαπνιστικό ιατρείο.
Ο χειρουργός Ε. Φωτίου ευχαρίστησε τον δήμαρχο και μίλησε για ένα άρτιο κτίριο μοντέρνο και εντυπωσιακό, και τόνισε ότι εάν συμβάλλουν όλοι στο έργο του, τότε το αποτέλεσμα θα είναι καλό για όλους. Τα χειρουργικά προγράμματα που θα αφορούν μαστό και θυρεοειδής αδένες θα γίνουν τον Ιανουάριο.
Τέλος ο δήμαρχος έκανε αναφορά στο ιστορικό του κέντρου υγείας, ότι ξεκίνησε η λειτουργία του με έναν υποτυπώδη εξοπλισμό, στην πορεία όμως με αγώνες και επιμονή το κέντρο κατάφερε να λειτουργεί σήμερα με υπηρεσίες στα επείγοντα περιστατικά, με εξωτερικά ιατρεία, και με όλες σχεδόν τις ειδικότητες.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου