Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Πρόσκληση - Διακήρυξη των ενεργών πολιτών για την ανατροπή στο Περιστέρι



Από την συνέντευξη τύπου της παράταξης
Η δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» είναι Κίνηση πολιτών, που σκοπό έχει να δώσει πνοή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην οργάνωση και ενεργοποίηση των πολιτών και της κοινωνίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έφεραν τα μνημόνια στη χώρα μας και στους δήμους.
Στα τέσσερα χρόνια εφαρμογής των μνημονίων, τα εργασιακά δικαιώματα διαλύθηκαν, η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη, η φτωχοποίηση του πληθυσμού αυξάνεται, οι μισθοί μειώνονται, οι δομές κοινωνικής φροντίδας καταργούνται, βασικά κοινωνικά δικαιώματα όπως η υγεία και παιδεία συρρικνώνονται, η δημοκρατία αποδυναμώνεται και το περιβάλλον υποβαθμίζεται.
Κατά το ίδιο διάστημα, οι Δήμοι, με το σχέδιο «Καλλικράτης» και υπό τη χρηματοδοτική ασφυξία που τους έχει επιβληθεί, έχουν μετατραπεί σε εξαρτήματα κρατικών μηχανισμών για την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών, απολύουν εργαζόμενους, μετατρέπουν βασικά κοινωνικά αγαθά σε φιλανθρωπία, ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες καθαριότητας και τις κοινωνικές υπηρεσίες, εφαρμόζουν εργασιακές σχέσεις δουλεμπορικού χαρακτήρα.
Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή Δημοτική Αρχή του Περιστερίου, τηρεί πιστά τις μνημονιακές επιταγές της κυβέρνησης, παρά τις διακηρύξεις της περί του αντιθέτου. Ακολουθώντας δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης, περιορίζεται σε πολιτικές φιλανθρωπίας που αποβλέπουν κυρίως στην αυτοπροβολή και στη δημιουργία εντυπώσεων. Αντιθέτως, η δημοτική αρχή απουσιάζει εντελώς από τους αγώνες των κατοίκων της πόλης ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας, την υποβάθμιση του Αττικού Νοσοκομείου και το κλείσιμο σχολείων, ενώ αδιαφορεί για την υπεράσπιση του Ποικίλου Όρους από τους κάθε είδους καταπατητές.
Επιπλέον, συστηματικά προωθεί τις ανακατασκευές πλατειών με αναθέσεις, την κατάληψη πεζόδρομων από επιχειρηματικά συμφέροντα, την υποβάθμιση λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, την αποχή των πολιτών από τις λειτουργίες του.
Απέναντι σε όλα αυτά, επιδιώκουμε ο Δήμος Περιστερίου να ξαναγίνει πρωτεργάτης κοινωνικής αλληλεγγύης, κοιτίδα τοπικής πολιτικής έκφρασης και αγωνιστικής δράσης.
Η δημοτική παράταξη των Ενεργών Πολιτών διαμορφώνοντας σχέδιο, προτάσεις και όραμα για το μέλλον της πόλης και έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο, στοχεύει στην αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην ενίσχυση του κοινωνικού της έργου, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της πόλης και στην υποστήριξη της απασχόλησης, στη συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στη λήψη των αποφάσεων, στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην απόλυτη διαφάνεια της διαχείρισης των οικονομικών πόρων του Δήμου και στην κατάρτιση συμμετοχικών προϋπολογισμών.
                                                                    Βασικές προτεραιότητες αποτελούν η ανάπτυξη του πολιτισμού και του λαϊκού συμμετοχικού αθλητισμού, η ένταξη ειδικών κοινωνικών ομάδων στη ζωή της πόλης, η αποτροπή ιδιωτικοποίησης κρίσιμων κοινωνικών και αναπτυξιακών τομέων (απορρίμματα, ενέργεια, κοινωνικές υπηρεσίες), η διασφάλιση βιωσιμότητας υφιστάμενων κοινωνικών δομών, (παιδικών σταθμών, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ κ.λπ.) καθώς και η ίδρυση νέων για τη διεύρυνση των κοινωνικών παροχών και τη δημιουργία απασχόλησης κ.α.
Για την υλοποίηση των παραπάνω, επιδιώκουμε τη συμπαράταξη με άλλες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες, αυτοδιοικητικές κινήσεις και πρωτοβουλίες πολιτών, δημοκρατών, αριστερών, ριζοσπαστών και τη δημιουργία ενός μετώπου που θα ανατρέψει τον Καλλικράτη και τα μνημόνια.
Η μάχη των δημοτικών εκλογών θα είναι κατ’ εξοχήν πολιτική μάχη για μια δημοτική αρχή που δεν θα αποτελεί το μακρύ μνημονιακό χέρι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κατοίκων του Περιστερίου, απέναντι στην κεντρική εξουσία.
Όσοι συμμεριζόμαστε τις ίδιες απόψεις και έχουμε τις ίδιες αγωνίες για αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας, οφείλουμε να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις και διαφωνίες του παρελθόντος, αναλαμβάνοντας την ιστορική ευθύνη, στη θέση του χειμώνα να φέρουμε πάλι την Άνοιξη στο Περιστέρι.
Νοέμβριος 2013
Σε συνέχεια της πρόσκλησης  σας ενημερώνουμε ότι η Δημοτική Παράταξη 'Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι' θα πραγματοποιήσουν εκλογές για την ανάδειξη καινούργιου συντονιστικού την Κυριακή 1/12 από τις 09.00 ως τις 19.00 στο ΚΥΒΕ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι εγγραφούν μέλη στην παράταξη μέχρι τις 29/11 και οι υποψηφιότητες για το συντονιστικό μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 26/11 στην εφορευτική επιτροπή.


 Για τη Δημοτική Παράταξη
Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι

Αλέξης Πουλιάσης
Δημοτικός Σύμβουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου