Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Περιστέρι: Δήλωση του Χ. Χρονόπουλου για τις διαφημίσεις στα πάνελ των στεγάστρων του δήμου



                                                          
                                        
 Μετά από μια ταραγμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Περιστερίου για τις διαφημίσεις στα πάνελ στεγάστρων του δήμου, την εισηγητική αναφορά του δημοτικού συμβούλου Δ. Κυριακόπουλου από την ελάσσονα αντιπολίτευση, ο οποίος κατηγόρησε την δημοτική αρχή για διαφήμιση χωρίς έλεγχο και προσδιορισμό, διαφυγόντα έσοδα από τα διαφημιστικά τέλη, και την μη επιβολή προστίμων στις εταιρίες, ο δημοτικός σύμβουλος Χ. Χρονόπουλος μας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έγινε μια προσπάθεια από την διοίκηση να μας ενημερώσουν ότι κάνουν ένα κυνήγι μαγισσών και οι μάγισσες στην περίπτωση αυτή είναι οι υπάλληλοι του δήμου. Ουδέποτε η παράταξή μας και ο κ. Κυριακόπουλος στόχευσε υπαλλήλους.
Στόχευσε από την αρχή στην ανικανότητα της διοίκησης να δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις στις υπηρεσίες, έτσι ώστε η παράνομη διαφήμιση που υπήρχε στα πάνελ των στεγάστρων, για τις οποίες είχε μια σύμβαση ο δήμος, και μετά από έγγραφο των ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης από το 2010 δεν έκαναν τίποτα, όσον αφορά την εφαρμογή των οδηγιών των ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης. Και αυτό δεν αφορά τις υπηρεσίες, διότι το κείμενο αυτό πέρα από τον δήμο, πήγε στο γραφείο του δημάρχου ο οποίος ποτέ δεν έκανε την κατάλληλη καθοδήγηση στις υπηρεσίες, έτσι ώστε να ακολουθήσουν τις εντολές των Ελεγκτών.
Θέλω να σας κάνω γνωστό ότι παλαιότερα ο κ. Σταυρούλιας είχε πει ότι ήταν στα χέρια του οι εγγυητικές επιστολές, οπότε το κόστος και το χρέος των εταιρειών αποδεικνύεται από τα νούμερα. Με τον δικό μας υπολογισμό οι οφειλές είναι τετραπλάσιες από ότι στην εγγυητική επιστολή. Πως ο κ. Σταυρούλιας υποστηρίζει το αντίθετο;
Προφανώς είχαν έλλειμμα καθοδήγησης οι υπηρεσίες, προκειμένου  να κατευθύνουν την ελεγκτική τους προσπάθεια. Ωστόσο επισημαίνεται ότι η ίδια η Δημοτική αστυνομία κατέθεσε τους ελέγχους περί παράνομης διαφήμισης στην οικονομική υπηρεσία και κατά επέκταση στον κ. Στυαρούλια και στον δήμαρχο. Αλλά αυτοί δηλώνουν άγνοια περί του θέματος.
Εμείς ζητάμε να πάει το θέμα σε εκτός του δήμου υπηρεσίες. Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης είναι μια από αυτές. Θέλουμε να μας πουν εάν υπάρχει πρόβλημα, όχι στους αριθμούς της οικονομικής υπηρεσίας, αλλά στην κατεύθυνση για τους αριθμούς.
Θεωρώ ότι όλο το δημοτικό συμβούλιο είναι κάτω από το ηθικό βάρος με το να ασχοληθεί κάποιος με ζητήματα πέρα από το συμβούλιο. Αυτό δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους, για τους οποίους ήδη τρέχει μια αγωγή στο δικαστήριο, να έχουν ένα ηθικό έλλειμμα.  
Εμείς λέμε ένα πράγμα. Έκανε σωστά την δουλειά της η διοίκηση; Έχει πολιτικές ευθύνες όσον αφορά την καθοδήγηση των υπηρεσιών;  Ουσιαστικά η διοίκηση φοβήθηκε να βάλλει τον εαυτό της μπροστά και έβαλε πάλι τους εργαζόμενους, για να καλύψει κάποιο λάθος της. Ηθελημένα η αθέλητα. Όπως και με το ΣΜΑ που έβαλλε τους εργαζόμενους μπροστά, το ίδιο έκανε και τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου