Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Νέο κύμα κακοκαιρίας έπληξε από χθές το απόγευμα τη Ρόδο

Αντιμέτωποι με νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε  από χθές το απόγευμα την Ρόδο είναι οι κάτοικοι του νησιού και ενώ ακόμα μετρούν τις πληγές τους.
Αν και το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν είχε την σφοδρότητα αυτού που έπληξε το νησί την περασμένη Παρασκευή, εντούτοις και τα προβλήματα που σημειώθηκαν  είναι σοβαρά. Αυτή την φορά η κακοκαιρία έπληξε τις Ανατολικές περιοχές της Ρόδου και συγκεκριμένα τις περιοχές Αρχάγγελος, Αφάντου, Φαληράκι, Ρόδου Καλλιθέας, Κοσκινού, όπου η πυροσβεστική απεγκλώβισε οδηγούς που έμειναν με τα αυτοκίνητα τους, είτε επειδή αυτά παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.
Λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 12ο χλμ. Ρόδου - Λίνδου, λίγο μετά τον κόμβο Ασγούρου, προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ κατολισθητικά φαινόμενα μικρής έκτασης παρουσιάστηκαν και στη Ρόδου Καλλιθέας.
Συνεχείς, μικρής διάρκειας είναι οι διακοπές ρεύματος στις περιοχές Καλυθιές, Κοσκινού, Φαληράκι αλλά και στην πόλη της Ρόδου με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά προβλήματα, ενώ η πυροσβεστική έσβησε πυρκαγιά σε φοίνικα ύψους 15 μέτρων που προκλήθηκε από κεραυνό.
Πλημμύρες καταγράφονται επίσης σε Ψέριμο και Κάλυμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου