Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Οι μνημονιακές πολιτικές κλείνουν το νοσοκομείο Δ. Αττικής η "Αγία βαρβάρα"


                                                                   
               
Ένα ιστορικό Νοσοκομείο της Δ. Αθήνας, «Η ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ», με τεράστια επιστημονική και κοινωνική προσφορά στην υποβαθμισμένη Δ. Αθήνα και τους όμορους Δήμους του Πειραιά, οδηγείται σε κλείσιμο, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη, στους εκπροσώπους των εργαζομένων, 300 εκ των οποίων οδηγούνται σε καθεστώς κινητικότητας- απόλυσης.
Το νοσοκομείο λειτουργεί από το 1903, προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό και επιστημονικό έργο με παροχή φροντίδας υγείας όλων των βαθμίδων, στις υποβαθμισμένες και κοινωνικά ευαίσθητες περιοχές της Δ. Αθήνας και των όμορων Δήμων του Πειραιά, είναι δε εδώ και ένα χρόνο διασυνδεδεμένο με το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Στην περιοχή ευθύνης του ανήκουν οι Δήμοι Αγ. Βαρβάρας, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Κορυδαλλού και Νίκαιας, ενώ στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ), μια από τις μεγαλύτερες της Αθήνας, εξυπηρετείται ο μεγαλύτερος αριθμός μόνιμων ασθενών από όλες τις κρατικές Μονάδες της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και ο μεγαλύτερος αριθμός απόρων, σε σύγκριση με άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Αξίζει να σημειωθεί η ανάπτυξη ηπατολογικών ιατρείων και το αξιόλογο Μικροβιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου, το οποίο εξυπηρετεί ακόμη και τα όμορα ψυχιατρικά νοσοκομεία, τα ΚΑΠΗ της περιοχής, τις φυλακές, καθώς και το Νοσοκομείο Χρονίων Παθήσεων, όπου λειτουργεί και κέντρο αποκατάστασης Χανσενικών. Είναι το κέντρο αναφοράς ιογενών ηπατιτίδων για όλα τα νοσοκομεία της υγειονομικής περιφέρειάς του, στα δε εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, εξετάζονται περίπου 100.000 ασθενείς, παιδιά και βρέφη το χρόνο. Σημαντική είναι και η συμβολή του Νοσοκομείου στην παροχή υγειονομικής φροντίδας για τους άνεργους, άπορους, αθίγγανους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της ευρύτερης περιοχής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, που εκφράζεται και με το κλείσιμο πρωτοβάθμιων δομών υγείας και νοσοκομείων, κατόπιν εντολών της τρόικας, που εφαρμόζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου «Η ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ» και της τοπικής κοινωνίας, ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου και απαιτεί την άμεση αναβάθμισή του, ενίσχυσή του με προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό), ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της πολύπαθης Δ. Αθήνας.
Τέλος, καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας,
Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 7.00μμ στην πύλη του Νοσοκομείου και
Την Πέμπτη 1 Αυγούστου 7.30μμ στα Προπύλαια.
Οι Βουλευτές
Χαρά Καφαντάρη
Ανδρέας Ξανθός
Ρένα Δούρου
Δημήτρης Στρατούλης
Νίκος Μιχαλάκης
Νάντια Βαλαβάνη
Γιάννης Δραγασάκης
Βασιλική Κατριβάνου
Στάθης Παναγούλης
Δημήτρης Παπαδημούλης
Σοφία Σακοράφα
Πέτρος Τατσόπουλος
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Δημήτρης Τσουκαλάς

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου