Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ενστάσεις Γονέων και Εκπαιδευτικών για τα έργα αναβάθμισης του 27ου Δ. Σ. Περιστερίου

Την περίοδο αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αναβάθμισης του 27ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου από τον ΟΣΚ.

Το έργο αναβάθμισης αφορά ως επί το πλείστον στον καλλωπισμό του κτιρίου (χρωματισμός όλων των εξωτερικών και εσωτερικών επιφανειών του κτιρίου, αλλαγή δαπέδων ) και στον εξοπλισμό του (διάφορα μικροέπιπλα – αισθητικές επεμβάσεις στους εσωτερικούς χώρους, εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων φθορισμού, διαδραστικοί πίνακες).
"Στο συγκεκριμένο έργο δεν προβλέπεται η επίλυση σοβαρών κτιριακών προβλημάτων του σχολείου"δηλώνουν εκπρόσωποι των Γονέων και των Εκπαιδευτικών.
Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τον Κ. Κ. Παπλωματά, Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» είχαν διαδοχικές επαφές και συναντήσεις τόσο με κλιμάκιο του ΟΣΚ όσο και με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αρβανίτη, σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν για άλλη μια φορά οι αρμόδιοι φορείς για τα κτιριακά προβλήματα και να ζητηθεί η επίλυσή τους.
Ενδεικτικά αναφέρουν την εισροή υδάτων στο κτίριο (τόσο από το ταβάνι όσο και από τα παλαιού τύπου αλουμίνια του ισογείου) και την υγρασία στις αίθουσες διδασκαλίας, που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για μόνωση της ταράτσας.
Η κατασκευή χώρου σκίασης στον προαύλιο χώρο του σχολείου επίσης δεν προβλέπεται από το έργο παρά τις υποσχέσεις που είχαμε λάβει στο παρελθόν. Αποτελεί πάγιο αίτημα της σχολικής κοινότητας, ιδιαίτερα δε μετά τα επανειλλημένα κρούσματα λιποθυμίας μαθητών.
Και στην ανακοίνωσή τους καταλήγουν: "Παρακαλούμε τις δημόσιες και δημοτικές αρχές να έρθουν σε συνεννόηση ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα του σχολικού κτιρίου με την ευκαιρία των εργασιών αναβάθμισης του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου