Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Αγία Βαρβάρα:Συναυλία και διαδήλωση για να μην κλείσει το νοσοκομείο

                                            
                           
Εργαζόμενοι στο νοσοκομεία «Αγία Βαρβάρα» μαζί με κατοίκους και φορείς των περιοχών, διαδήλωσαν το βράδυ της Τετάρτης την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του χαρακτήρα των νοσοκομείων, που ουσιαστικά οδηγεί σε λουκέτο υπηρεσίες για φτωχά λαϊκά στρώματα.
Στην Αγία Βαρβάρα η συγκέντρωση ξεκίνησε με συναυλία λαϊκής ορχήστρας. Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του μπλοκ των Λαϊκών Επιτροπών Χαϊδαρίου και Αιγάλεω με το πανό που είχε το σύνθημα: «Κανένα λουκέτο στα νοσοκομεία, λαϊκή επαγρύπνηση και συμμαχία, έξω το κεφάλαιο από Πρόνοια - Υγεία».
Η πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Κατερίνα Κρητικού, ανοίγοντας τη συγκέντρωση, κατάγγειλε ότι το νοσοκομείο της «Αγίας Βαρβάρας» υποβαθμίστηκε συστηματικά με τη μη πρόσληψη προσωπικού, ενώ τώρα η κυβέρνηση με την απόφασή της έρχεται να στερήσει υπηρεσίες Υγείας από φτωχά και λαϊκά στρώματα στη Δυτική Αττική.
Τη συγκέντρωση χαιρέτισε εκ μέρους των εκλεγμένων εκπροσώπων με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου ο Βασίλης Παντελάρος. Μιλώντας, επίσης, στη συγκέντρωση ο Βασίλης Βούλγαρης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ, θύμισε τους αγώνες του Κόμματος μέσα και έξω από τη Βουλή για την ενίσχυση του νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας: «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για καθολικό δημόσιο σύστημα Υγείας, με δωρεάν υπηρεσίες για όλους, ενώ όλα τα άλλα κόμματα αποδέχονται τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». Επίσης ανέδειξε τις ευθύνες των δημάρχων, οι οποίοι από τη μια μεριά εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική για τις απολύσεις και από την άλλη ζητούν να μην κλείσουν τα νοσοκομεία, στα οποία εφαρμόζεται ακριβώς η ίδια πολιτική.
Μίλησαν ακόμα ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Κ. Καράμπελας κ.ά. 
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου