Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η ρύπανση συνεχίζεται από τα ΕΛΠΕ! Έντονη η δυσοσμία!

Δύο νέα επεισόδια ρύπανσης έλαβαν χώρα την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουλίου στα δύο διυλιστήρια των ΕΛΠΕ, σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα αντίστοιχα, σύμφωνα με την Κίνηση Πολιτών ΕCOELEUSIS. Συγκεκριμένα:
Την Παρασκευή το μεσημέρι, στις 2.50 μ.μ, ύστερα από δυσλειτουργία της μονάδας καταλυτικής πυρόλυσης FCC (U-4100) του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, εκατοντάδες τόνοι καπνού απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα (ΦΩΤΟ).
Το Σάββατο, από τις 2.20 μμ έως τις 2.45 μμ, πολύ έντονη δυσοσμία από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα έπληξε κυρίως τις συνοικίες Μπλόκο, Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας καθώς και τις κατοικίες στο δυτικό τμήμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Επακολούθησε εκπομπή καπνού από τον Πυρσό και την κεντρική καμινάδα των ατμολεβήτων του διυλιστηρίου (VIDEO).
Αποτελεί πράξη εταιρικής κοινωνικής ανευθυνότητας και περιφρόνησης προς τους κατοίκους του Θριάσιου Πεδίου, η σιωπή των υπευθύνων των δύο διυλιστηρίων για τα δύο νέα περιστατικά ρύπανσης. Δύο μέρες μετά τα συμβάντα, καμία ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί από τα ΕΛΠΕ. Δεν αποτελεί έκπληξη η κραυγαλέα σιωπή και των τριών Δήμων του Θριάσιου Πεδίου. Η Κίνηση Πολιτών ΕCOELEUSIS θα ενημερώσει και για τα 2 περιστατικά τις αρμόδιες αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου