Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΠΠεριστέρι: «Ζούμε σε μια περιοχή που οι συμπολίτες μου δεν είναι στην λίστα Λαγκάρντ αλλά στη λίστα του ΟΑΕΔ»



                                                                            

Γράφει η Ρ.Τ
Είπε στην συνάντηση με την Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου ο δήμαρχος Α. Παχατουρίδης.

Οι αιφνίδιες Καλοκαιρινές αποφάσεις  της κυβέρνησης για περισσότερο ξήλωμα των κατακτήσεων των εργαζομένων, των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση αργίας κ.λ.π χαρακτηρίζονται από τη Λαϊκή  Επιτροπή Περιστερίου, ως ολομέτωπη επίθεση στην εργατική τάξη, η οποία πλήττεται  σε όλους πλέον τους  τομείς. Στην εκπαίδευση , στο κλείσιμο των σχολείων, στις απολύσεις των καθηγητών, στην υγεία, στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, το «βοήθεια στο σπίτι».
Μέλη της Επιτροπής έθεσαν τα παραπάνω ζητήματα στον δήμαρχο Α. Παχατουρίδη, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 31 Ιουλίου, στο νέο δημαρχείο, ζητώντας  την θέση της δημοτικής αρχής και τι προτίθεται να κάνει, προκειμένου να μην περάσουν όλα αυτά τα μέτρα σε βάρος των δημοτών του.
Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους ανέργους, και ήδη οι πεντάμηνες συμβάσεις στους δήμους, η άλλες ολιγόμηνες συμβάσεις, θυμίζουν δανεική ευτυχία και όχι ολοκληρωμένη εργασιακή απασχόληση. Υποστήριξε ότι πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας της αυτοδιοίκησης, γεγονός που παραδέχονται και οι κυβερνώντες, παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι μειώνονται. 
                                                           


«Ζούμε» είπε «σε μια περιοχή που οι δημότες δεν είναι στην Λίστα Λαγκάρντ αλλά στην λίστα του ΟΑΕΔ και δίνουμε μάχη να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας της Αυτοδιοίκησης».
Αναφέρθηκε επίσης στο Κέντρο Υγείας και στην προσωπική μάχη που δίνει ο ίδιος προκειμένου να παραμείνει ανοικτό, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και την αύξηση στις εγγραφές των παιδιών, τα οποία βλέπει να μην τα παίρνουν, αν δεν εγκριθεί το κονδύλι για την πρόσληψη 18 εργαζομένων, στο κλείσιμο των σχολείων και την προσωρινή ανάπαυλα των συγχωνεύσεων, εξαιρώντας μάλιστα τα ΕΠΑΛ με ότι επακόλουθα προκύψουν από την κατάργησή τους.
Όσον αφορά την κατάργηση των Κυριακάτικων αργιών,  δήλωσε ότι δεν είναι θέμα δημάρχων πλέον, αφού μεταφέρθηκε η ευθύνη στους Αντιπεριφερειάρχες, προσθέτοντας ότι τον κύριο λόγο θα πρέπει να τον έχουν ο Εμπορικός σύλλογος, οι καταστηματάρχες, και οι εργαζόμενοι.
Στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής, πως σκοπεύει η δημοτική αρχή να οργανωθεί απέναντι σε όλα αυτά, εάν θα υπογραφούν απολύσεις εργαζομένων, κ.α δεν έδωσε σαφή απάντηση, ωστόσο δεσμεύτηκε να απαντήσει σε αίτημα τους για παραχώρηση αίθουσας,  στην οποία θα στεγαστούν παιδιά φροντιστηρίου, στα μέσα του Αυγούστου. Ο ίδιος μάλιστα ανακοίνωσε ότι η διοίκηση του δήμου σκέπτεται να δημιουργήσει πολύ σύντομα φροντιστήρια και στα τέσσερα διαμερίσματα του δήμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου