Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στη Ρόδο - Υπό μερικό έλεγχο στη Φαιστό

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στη Ρόδο. Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας με έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα αλλά και επίγειες δυνάμεις.

Η φωτιά μαίνεται στην περιοχή της Ίστριας, στη Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου, σε μεγάλη δασική έκταση.
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τις Δημοτικές Ενότητες Νότιας Ρόδου και Λίνδου, μετά από την εισήγηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.
Η πυρκαγιά στη Ρόδο ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή της Ίστριας.

Στο μέτωπο επιχειρούσαν 35 πυροσβέστες με 18 οχήματα, εννέα άτομα πεζοπόρο τμήμα, επτά οχήματα ΟΤΑ, δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα οχήματα, και δύο σκαπτικά μηχανήματα. Τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο έκαναν ρίψεις ως τη δύση του ηλίου.

Ακόμη στο νησί μετέβησαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (65 άτομα πεζοπόρο τμήμα που έφτασαν με C-130) ενώ 65 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα ενίσχυαν από το πρωί της Κυριακής τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί.

Στην Κρήτη

Νωρίς το πρωί υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Πόμπια του Δήμου Φαιστού στην Κρήτη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στη Σέριφο
Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το Σάββατο και στη Σέριφο σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση.

Οι επίγειες δυνάμεις στο νησί ενισχύθηκαν με 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα με δύο οχήματα, ενώ νωρίτερα επιχειρούσαν από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 6 σήμερα το πρωί η μεγάλη φωτιά που καίει από χθες στην ευρύτερη περιοχή της Πόμπιας, στο δήμο Φαιστού.
Υπο έλεγχο είναι η φωτιά στη Σέριφο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου