Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Σύλλογος "Έλλη Αλεξίου" ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



                                                    
Τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες αναγκάζονται να βρουν καταφύγιο στη χώρα μας από όπου ελπίζουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη. Οι άνθρωποι αυτοί δεν φεύγουν από επιλογή αλλά από ανάγκη, εξαιτίας είτε τις φτώχειας είτε πολεμικών συγκρούσεων. Οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν χώρες γιατί δεν μπορούν να ζήσουν σε αυτές, χώρες διαλυμένες από τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του «πολιτισμένου» κόσμου και των οργανισμών του, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ αλλά και περιοχές του πλανήτη που τις έχει συντρίψει η καπιταλιστική βαρβαρότητα και οι αποικιοκρατικού τύπου πολιτικές.  Οι φράκτες, η συνθήκη του Δουβλίνου -που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στις χώρες πρώτης υποδοχής-  η FRONTEX, το σύστημα ασύλου, οι επαναπροωθήσεις, η σκλήρυνση των συνοριακών ελέγχων, η καταστολή στα σημεία διέλευσης, είναι το σκληρό κατασταλτικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής. Οι μετανάστες ζουν σε άθλιες συνθήκες, η εκμετάλλευση από κυκλώματα είναι μεγάλη, ενώ κράτος και ΕΕ με τη στάση τους επιδεινώνουν τα προβλήματα με το κλείσιμο τον συνόρων και τις ακυρώσεις δρομολογίων.
Μέσα σε αυτό το κλίμα αποτελεί υποκρισία από πλευράς του υπουργείου η έκκλησή του για να ανταποκριθούν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών μας στις ανάγκες των μεταναστών και προσφύγων. Αποτελεί υποκρισία όταν η διοικητική πυραμίδα προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να ανταποκριθούν σε δράσεις ΠΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ. Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν εκφράζει την ταξική της αλληλεγγύη για να καταγράψει τις δράσεις της σε φακέλους του υπουργείου, το πράττει εδώ και δεκαετίες, απαντώντας έμπρακτα στις ανάγκες του κινήματος. Βλέπει τη δράση της όχι με τα μυωπικά γυαλιά της φιλανθρωπίας αλλά με τη γνώση ότι η δράση αυτή είναι συμπληρωματική του αγώνα για να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ που προκαλούν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» απευθύνει επείγουσα έκκληση σε όλους τους συλλόγους διδασκόντων σε επικοινωνία και με τους συλλόγους γονέων, να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Ο σύλλογός μας θα συγκεντρώσει συνολικά τα είδη αυτά και θα τα μεταφέρει στους χώρους όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.  Καλούμε γονείς και μαθητές να βοηθήσουν. Να φέρουν ότι μπορούν. Σας παραθέτουμε τα άμεσα αναγκαία. Θα φροντίσουμε για την άμεση αποστολή τους στους τόπους συγκέντρωσης των προσφύγων. 
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Παρακαλούμε πολύ να ξεχωρίζετε τα είδη σε κατηγορίες (τρόφιμα-φάρμακα) γιατί είναι αδύνατον να ταξινομηθούν συνολικά και δεν μπορούν να διατεθούν αταξινόμητα.
Χρειάζονται επειγόντως κουβέρτες και υπνόσακοι  
Τρόφιμα συγκεντρώνουμε:
Γάλα μακράς διαρκείας για ενηλίκους
Γάλα για βρέφη και παιδιά
Νερό
Ζάχαρη
Τσάϊ
Μωρομάντηλα
Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (μπισκότα, κρουασάν, κ.τλ.)
Φάρμακα συγκεντρώνουμε:
Αεροτσάμπερ για παιδιά
Tobrex - Tobratex (κολήριο για τα μάτια)
Otrivin (για τη μύτη)
Zovirax (δερματικό)
Mucosolvan σιρόπι των 15 και των 30


                                     ΤΟ  ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου