Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΕΙΔΟΜΕΝΗ ή Εδώ Μένει;

                                                         

Σήμερα γιορτάζει ο Θεόδωρος. Και ο δικός μου και όλοι οι άλλοι. Να τους χαιρόμαστε , αλλά τα δώρα του Θεού είναι πάντα πνευματικά και στην πραγματική ζωή το "μάνα"εξ ουρανού, που θα μας σώσει από την πείνα και την εξαθλιωση, είναι προϊόν πάντα της εργασίας και του μοχθου των πολλών, αυτών, που κάποτε τους είπανε" εργατική τάξη ".
Έχω βαρεθεί να ακούω μπούρδες μπουρδολογιες και θεωρητικες αναλύσεις του κάθε τυχαρπαστου ή εγκαθετου των κομμάτων, όλων των υφισταμενων στην Ελλάδα κομμάτων για την ακρίβεια, στην τηλεόραση,σε διάλεξεις,στα περισπουδαστα Πανεπιστημιακα forum.
Είμαστε όλοι από χέρι χαμένοι, αλλά δεν μπορούμε να το χωνεψουμε, να το επεξεργαστουμε και να πάρουμε τις αποφάσεις μας ή κάποιοι Ελληνες, οι πλούσιοι είναι μια χαρά, εμείς, οι υπόλοιποι Ελληνες, πτωχοι και πτωχευμενοι, είμαστε "τραγικά", ενώ οι απανταχού πρόσφυγες στην Ειδομένη και αλλού είναι τραγικοτερα;
Ας πούμε, όμως, την αλήθεια, που δεν αλλάζει, ό,τι περιτύλιγμα κι αν προσπαθήσεις να της δώσεις :
Αριστερό, κεντρωο, δεξιό, μαύρο!
Το να"κλέβεις" συνεχώς τους φτωχούς και τους τιμιους δεν είναι βαθυστοχαστη οικονομική πολιτική και φυσικά δεν σε κατατάσσει στους πεφωτισμενους ηγέτες της ανθρωπότητας, αλλά σε έναν ακόμη συνήθη διαχειριστή του καπιταλισμού και της απανταχού τραπεζοκρατιας,που έλεγε κι ο εξαφανισθεις στις διαλέξεις του,κύριος Γιάν(ν)ης με το ένα νι.
Συζητήσεις με την κουαρτετο-τροικα, το ΔΝΤ, την Ευρώπη,τον ΟΗΕ, την Υπατη Αρμοστια, την Τουρκία του κυρίου Ερντογάν.
Τρίχες. Ναι,τρίχες!
Αποφάσεις, που γίνονται για το "θέα Αθήναι", για τα μάτια του κόσμου και συγχαρητήρια από την υπερδύναμη Αμερική.
Μόνο η Κίνα και η Ρωσία δεν μας έδωσε ακόμη συγχαρητήρια για την απυθμενη ευρωπαϊκή μας βαβέλ, ασυνενοησια, μόνιμο στρουθοκαμηλισμο.
Κράτη, που προσπαθούν να κρύψουν την αδυναμία τους στην επίλυση των προβλημάτων τους με τον εθελοντισμό των πολιτών τους, μου θυμίζει ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν τα ίδια προβλήματα, που υπήρχαν από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.
Άλλοι έπρεπε να βγάλουν "το φίδι από την τρύπα" και άλλοι πάντα έτρεχαν να το βγάλουν.
Όχι δεν είμαι ενάντια στον εθελοντισμό.
Αντίθετα θαυμάζω και σέβομαι τους ανθρώπους, που δίνουν από το υστέρημα τους, χρόνο,ψυχή και πράγματα απαραίτητα στους πρόσφυγες. Υποκλίνομαι!
Τη ψευτοφιλανθρωπια των πλούσιων και των επωνύμων delete.
Από την άλλη σιχαίνομαι και επιθυμώ την παραδειγματικη τιμωρία μερικών οργανώσεων τύπου ΜΚΟ, μαυραγοριτων,διακινητων και σωρεια απατεώνων,που αποκερδαινουν από τη δυστυχία και την ανάγκη των προσφύγων.
Εγκλήματα χωρίς τιμωρία. Γιαυτό και συνεχίζουν όλοι τους... Τα εγκλήματα...
Αυτή είναι η πραγματικότητα, κύριοι.
Αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να βρείτε και να φορολογησετε το μαυρο χρήμα των φορολογικών παραδεισων του κόσμου, τα νούμερα δε βγαίνουν. Σε λίγο finito LA musica.
Θα γυρίσουμε στις σπηλιές.
Και δυστυχώς για εσάς οι φτωχοί και στις σπηλιές θα επιζήσουν,γιατί ο κόσμος τους ανήκει.
Είμαστε οι περισσότεροι.
Λοιπόν. ΕΙΔΟΜΕΝΗ ή Εδώ Μένει;
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου